VC Bertem-Leefdaal B toont zich efficiënt tegen Greunsjotters Vossem B

VC Bertem-Leefdaal B (links) steeg naar derde provinciale, Vossem B zit nog een jaartje in vierde

De Greunsjotters Vossem B begonnen met goede hoop aan de partij, met de dasj van de vorige partij tegen KV Tervuren-Duisburg B. Ze konden hun goede intenties niet omzetten in doelpunten en de hemelsblauwen kwamen in de match. We gingen rusten bij 2-0, net na rust kon Bertem-Leefdaal B de 3-0 maken en zo liepen ze gaandeweg uit tot 5-1.

De fans van Bertem-Leefdaal
De een deel van de fans van Bertem-Leefdaal

Het duel tussen de leider en de dertiende werd afgewerkt bij temperaturen rond het nulpunt.

In de beginfase combineerden de groenen goed op het middenveld, Ntotila zocht de ruimte en speelde vaak Mechtiev links aan. Ntotila maakte rond minuut 10 zelf de actie vanaf links maar trapte overhaast over. Op het kwartier ging bezoeker Philips links door en bediende hij centraal Van Cleemput, maar hij kon net niet bij de voorzet. Rond minuut 20 vrije trap voor de hemelsblauwen na een fout op Lenseclaes. Het schot van Hoekx scheerde langs de linkerpaal. Een Vossemse vrije trap vanaf links van Straetmans kwam net onder de lat terecht, waar keeper Debusschere paraat stond. Op minuut 25 een grote kans voor de buren uit Vossem, Mechtiev legde na een versnelling over rechts centraal voor doel. In plaats van onmiddellijk te trappen, wou Deleuze nog enkele verdedigers voorbij en verloor hierbij de bal. Weg kans.

Bertemdoelman Debusschere pakt de vrije trap van Straetmans onder de lat

Lenseclaes en Stienlet waren gevaarlijk voor doel, in het geharrewar kon Stienlet een afgeweken schot in doel leggen, 1-0! Bij de Greunsjotters zagen ze er duidelijk buitenspel in.

De fans van de Greunsjotters
De fans van de Greunsjotters brachten sfeer
Stienlet scoorde de 1-0

Daarna nam het thuisteam het commando definitief over.

Stienlet en Hoekx waren gesels voor de uitverdediging. Stienlet werd neergelegd, na de vrije trap werd Hoekx rechts vrijgespeeld. Hij stormde op doel af en scoorde overhoeks, 2-0! Net na de rust trof een schot uit de tweede lijn van Vanhooren, 3-0, de match leek gespeeld. Kort daarop poogde Vossem B terug te veren via een doelpunt van de 17-jarige Georis, die aan de rust was ingevallen. Vossem kwam er nog enkele keren door over de linkerflank, maar zag hun schoten via onder andere Philips en Tytgat voorlangs. Op het uur ging Stienlet door op doel, uitdoelman Moreels ging goed plat. Wout Meeus scoorde de 4-1. In de 89ste minuut ging het licht een half minuutje uit, op de slotminuut plaatste Stijn Meeus een strafschop in de rechterhoek, 5-1.

Doelpunten: 28′ Stienlet (1-0), 42′ Hoekx (2-0), 48′ Vanhooren (3-0), 52′ Georis (3-1), 60′ Wout Meeus (4-1), 88′ Stijn Meeus (5-1 strafschop).