Q8 tempo oil banner

 

VC Bekkevoort trekt vijftien aanwinsten aan en stelt nieuwe TVJO aan

VC Bekkevoort trekt vijftien aanwinsten aan en stelt nieuwe TVJO aan
Een flink deel van de aanwinsten van VC Bekkevoort met nieuwe T1 Benny Pairoux links bovenaan

Derdeprovincialer VC Bekkevoort stelde het voorbije weekend zijn ploeg voor, ook de B-ploeg en de jeugdwerking werden toegelicht. Er is sprake van vijftien aanwinsten en acht vertrekkers, nieuwbakken trainer Benny Pairoux stelt zich in op een overgangsjaar gezien er in jonge spelers werd geïnvesteerd. Bij de jeugd werd Christof Cuypers aangesteld als jeugdoördinator, voorganger Wesley Jordens werd geroemd om zijn werk.

Hun transfers kan je hier bekijken. Daarbij kwamen nog onder andere jonge aanvaller Maxim Wijnants (VS Kortenaken) en Bryce Putseys (U21 KFC Diest) bij.

T1 Benny Pairoux is nieuw bij de blauw-roden van VC Bekkevoort.

“We gaan de komende periode eens bekijken welk niveau ons team aankan, gezien ik voorheen vier jaar coach was van Riemst, is het wel even aanpassen aan een nieuwe provincie. Tijdens de voorbereiding spelen we tegen enkele Limburgse teams, dat voetbal ken ik al wat. Het zal zoeken worden naar een goed spelsysteem. Ik denk dat ik ergens een overgangsseizoen mag verwachten gezien we de kaart van de jeugd hebben getrokken. Met flink wat jeugd werken verloopt meestal met vallen en opstaan”, wist Pairoux. “Ik wil het bestuur bedanken voor het vertrouwen dat ze in me stelden. Ik wens dat het A- en het B-team één mooi geheel vormen, ik hecht veel waarde aan ééndracht”, besluit de T1 die van Bilzen naar het Hagelandse Houwaart verhuisde. De B-ploeg moet het doorschuifluik voor de jeugd worden.

Voorzitter Dirk Vanderwaeren lichtte enkele facetten toe.

“Corona richtte veel schade en ellende aan en niet enkel in onze voetbalclub, ook in het sociale leven. We moeten de tering naar de nering zetten, het financiële plaatje moet kloppen. Voorts zal er volgend seizoen een audit onze jeugdwerking doorlichten en hebben we in de persoon van Christof Cuypers een nieuwe jeugdcoördinator die alles in goede banen zal leiden. We gaan onze jeugd meer in beeld brengen voor de uitstraling van de club, immers ieder weekend spelen ongeveer honderd spelers met onze kleuren hun wedstrijden. Enkel lovende woorden voor vorige coördinator Wesley Jordens”, wist Vanderwaeren.

Bekkevoortse schepen van sport en ex-speler Raf Vanmeensel kwam ook aan het woord.

“We hebben met de gemeente in de kantine geholpen met klusjes, hebben een ballenvanger geplaatst en stonden ook in voor het inzaaien van het grasveld. Naar volgend seizoen toe hopen we op enkele mooie derby’s gezien er veel teams in deze reeks zeer vlakbij liggen, zeker de streekmatch tegen Sporting Molenbeek moet een voltreffer worden voor de kantine”, wist schepen Vanmeensel, die bedankt werd voor zijn inspanningen.

De voorbereidingsmatchen van zowel A- als B-ploeg raakten al bekend.

zaterdag 24 juli 18 uur Standaard Meerbeek – VC Bekkevoort
donderdag 29 juli 19.30 uur SMS Lubbeek – VC Bekkevoort
dinsdag 3 augustus 20 uur VC Bekkevoort – Vilvoorde
woensdag 5 augustus Racing Meldert – VC Bekkevoort (Beker van Brabant)
dinsdag 10 augustus 19.30 uur VC Bekkevoort – Sta Genk
zondag 15 augustus VC Bekkevoort – Sporting Budingen (Beker van Brabant)
donderdag 19 augustus 19.30 HO Testelt – VC Bekkevoort
zondag 22 augustus SC Orsmaal – VC Bekkevoort (Beker van Brabant)
woensdag 25 augustus 20 uur Velm – VC Bekkevoort
zondag 29 augustus VC Bekkevoort – Heide-Linter (Beker van Brabant)

vrijdag 23 juli 19.30 uur VC Bekkevoort B – Leopoldsburg
dinsdag 27 juli 19.30 uur VC Bekkevoort B – KMJ Zichem
donderdag 5 augustus 19.30 uur VC Bekkevoort B – SK Waanrode
donderdag 12 augustus 19.30 uur Racing Butsel – VC Bekkevoort B
dinsdag 17 augustus 19.30 Vissenaken – VC Bekkevoort B

Geef een reactie