VC Bekkevoort al elf matchen op rij ongeklopt! KDN United strandt op draw

VC Bekkevoort met afscheidnemend kapitein Pira

VC Bekkevoort wilde een vervolg breien aan tien opéénvolgende wedstrijden zonder nederlaag. KDN, in de terugronde geteisterd door de gelijktijdige en langdurige afwezigheid van meerdere kernspelers, wou na drie opéénvolgende nederlagen nog een keer punten halen. De heroptredende Stiennon en Timmermans werden door trainer Notebaert centraal in de verdediging gedropt om meer defensieve zekerheid te brengen.

In de eerste helft kwam het meeste doelgevaar van KDN, daaruit volgde een vroeg openingsdoelpunt. Tien minuten later viel de gelijkmaker uit de lucht.

Gewoontegetrouw opende KDN sterk met hoge pressing en snelle combinaties. Na een kopbalfestival van het ene hoofd op het andere, knikte Vaes wat forser door. De sterk opzittende Stiennon ontfutselde de bal aan Coomans en kon alleen op doel af om doelman Simons te vloeren, 0-1! Twee minuten later dribbelde D’Hoore zich vrij; zijn schot werd door Pira van de lijn gekopt. Na een kwartier moest KDN wat gas terugnemen en Bekkevoort kon zijn neus al wat vaker in de richting van het KDN-doel steken. Daarbij werd constant met lange ballen en inworpen naar de kopbalsterke Pira gezocht, echt vlotte en vloeiende combinaties leverde dat niet op. De gelijkmaker viel dan ook echt uit de lucht toen Michiels in een scrimmage blindelings uithaalde en de bal hard en onhoudbaar in de winkelhaak verdween, 1-1, niemand die toen dacht dat dit al de eindscore was na amper zeventien minuten.

KDN kon nog eens over links uitbreken waar Wouters de achterlijn haalde en kon voorzetten. D’Hoore kon zijn kopbal onvoldoende naar beneden drukken en de bal vloog over. Vaes schoot nog eens voorlangs. Kort voor rust mocht Torbeyns zich gelukkig prijzen dat de ref de rode kaart op zak hield toen hij te laat kwam om de opkomende Verbruggen af te stoppen.

Ook in de tweede helft kwam het meeste doelgevaar van KDN.

VC Bekkevoort kreeg via Pira de grootste doelkans, maar verdere goals bleven uit. In het begin van de tweede helft zonderde Cuvry met een vrije trap Verbruggen af op links, D’hoore kopte zijn voorzet over. De enige keer dat Pira ontsnapt aan de aandacht van Stiennon en co, is het bijna prijs, maar Pira tilt de bal over de lat. Het meeste werk is voor Bekkevoortdoelman Simons. Hij hield D’hoore metde voet van een doelpunt waarna D’hoore de rebound overmikte.