logo Casalina

Update: de schaduw van covid 19 op de competitie

Update: de schaduw van covid 19 op de competitie
KCVV Elewijt wilt het over een andere boeg gooien, archiefbeeld

Het covid 19-spook werpt een schaduw over het provinciale voetbal. In eerste provinciale werden OHR Huldenberg – HO Bierbeek, HO Veltem-Kampenhout, KSC Grimbergen-Houtem-Oplinter-afgelast. In tweede provinciale is dat het geval voor ERC Hoeilaart – KCVV Elewijt. Het valt te vrezen dat dit een wekelijks gegeven zal worden

In eerste provinciale werd er bij OHR Huldenberg een covid 19-besmetting vastgesteld. Bij Kampenhout zagen ze na hun vorige ook deze match uitgesteld wegens een besmetting. Bij Houtem-Oplinter kwam eveneens een besmetting aan de oppervlakte. De rest van de spelersgroep zal zeer binnenkort een test ondergaan om te bekijken of er nog extra “zieken” aan de oppervlakte komen.

“Onze collega’s van ERC Hoeilaart zijn getroffen door het COVID 19 virus en er moeten meerdere spelers in quarantaine plaatsen. Om die reden werd er uitstel gevraagd aan de voetbalbond waardoor de wedstrijd deze zaterdag niet doorgaat en zal meer dan waarschijnlijk op woensdag 7 oktober ingehaald worden”, klonk het bij Elewijt. Hoeilaart-Elewijt zal op een latere datum plaats vinden.

In derde provinciale A werd Drieslinter – KDN United uitgesteld door één besmetting bij de bezoekers. In derde provinciale C kon de derby tussen Moorsel en Sterrebeek niet plaats vinden. In vierde provinciale D zal Hoeilaart B – Perk B op een latere datum gespeeld worden. De meeste van de afgelaste duels zouden op woensdag 7 oktober moeten afgewerkt worden. In vierde provinciale C ging het treffen tussen KV Tremelo B en Wijgmaal B niet door, een covid 19-besmetting bij de bezoekers smeet roet in het eten. “Spijtig, we waren klaar voor deze wedstrijd”, luidde het bij KV Tremelo B.

In de Antwerpse reeksen was er vrijdagavond eveneens al sprake van verschillende aflastingen.

Indien er nog meer weet is van afgelaste matchen in het provinciale voetbal, dan is deze informatie welkom op info@regiosport.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *