logo Casalina

Uitslagen kwartfinales in de Vlaams-Brabantse beker bij de vrouwen bekend, KVV Kester-Gooik vertoont ambitie

Uitslagen kwartfinales in de Vlaams-Brabantse beker bij de vrouwen bekend, KVV Kester-Gooik vertoont ambitie
De Ladies van KVV Kester-Gooik 2022-2023

De kwartfinales in de Vlaams-Brabantse beker bracht weinig of geen verrassende resultaten met zich mee. Eersteprovincialer Boutersem United zag leider in derde provinciale a Sparta Lombeek forfait geven. Eersteprovincialer Herent haalde uit tegen derdeprovincialer Rotselaar. Het meer ervaren Leeuw Brucom haalde het van promovendus in eerste provinciale Holsbeek met een nipt verschil. Eersteprovincialer KVV Kester-Gooik schakelde op zijn beurt nieuwkomer in tweede Kessel-Lo uit. 

Sparta Lombeek – Boutersem United 0-5  FF
KFC Herent – Sportief Rotselaar 17-0
Leeuw Brucom – VK Holsbeek 2-1
KVC Kessel Lo 2000 – KVV Kester Gooik 0-7

De loting voor de halve finales volgt weldra, er blijven enkel nog eersteprovincialers over.

Bij Kester-Gooik scoorde kapitein en middenvelder Lauren Godart (25) uit Herne twee keer.

Ze wou beginnen voetballen bij Pepingen, maar daar speelden toen geen meisjes. Ze trok dan als vijfjarige naar FC Herne, ze verbleef er haar hele jeugd. Op haar veertiende maakte ze er de overgang van de jongens naar de meiden. In het coronajaar speelde ze een jaartje bij KVV Kester-Gooik, daarna waagde ze haar kans in de Superleague bij Divas SC Eendracht Aalst. Nu wou ze voetbalplezier vinden bij Kester-Gooik.

Kapitein van KVV Kester-Gooik Lauren Godart up, close and personal
Kapitein van KVV Kester-Gooik Lauren Godart up, close and personal

“En daarin ben ik geslaagd. Nooit eerder kwam ik bij een voetbalvereniging terecht waarbij de vrouwelijke ploeg zo betrokken werd bij de dagelijkse werking. Individueel ben ik goed begonnen aan het seizoen. Ik poog om de ploeg te helpen op het middenveld en breng rust waar nodig. Ik wil het spel verleggen en diepgang brengen om aanvallen tot stand te brengen. Ik scoorde in de competitie al drie keer en in de beker twee keer, ik heb al flink wat assists op mijn naam. Ik breng liever doelpunten aan. In de competitie was Herent te sterk voor ons met 0-2, we lieten ons verleiden om van ons spel uit te gaan. In de terugmatch (vrijdag 10/02 20.30 uur op Herent) willen we iets anders brengen en hopelijk presteren. Het is ons doel (Kester-Gooik staat nu halfweg tweede op vijf punten van Herent) om kampioen te worden, we gaan dat niet onder stoelen of banken steken”, verduidelijkte de leerkracht aan het vijfde leerjaar in het Brusselse Sint-Jan Berchmanscollege. “In de beker kregen we tot nu toe niet enorm veel tegenstand. In de achtste finales gaf Herne forfait en in de kwartfinales ging het goed tegen tweedeprovincialer Kessel-Lo. Nu we toch zo ver zijn gekomen, waarom niet die beker ineens proberen winnen?”, vroeg de fiere kapitein zich luidop af. “Ik vind het bovendien enorm leuk om samen met mijn broer Lars te spelen, hij is topschutter bij de mannen.”

De meiden van KVV Kester-Gooik vieren de kwalificatie op Kessel-Lo met cava en jenever
De meiden van KVV Kester-Gooik vieren de kwalificatie op Kessel-Lo met cava en jenever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *