Uitgekookt Herent B ziet Lozenhoek Keerbergen naderen, maar wint met 2-3

Lozenhoek Keerbergen (l) in ongebruikelijk groen zag Herent B in de eerste helft drie keer scoren

In de eerste helft liep een zelfverzekerd KFC Herent B uit via snelle tegenaanvallen van de broers Stroobants, waardoor ze gingen rusten met 0-3. In de tweede helft kwam de Lozenhoek Keerbergen nog dicht bij een punt, na goals van Broos en Provoost. Ook het flitsende Herent had kansen tot 2-4.

Na vijf minuten dreigde Croonenberghs al via de rechterflank, zijn schot verdween voorlangs. Een eerste waarschuwing voor de Lozenhoek. Iets voorbij de tiende minuut scoorde Tom Stroobants aan de tweede paal na voorzet van Wouter Stroobants vanaf rechts. Enkele minuten na het kwartier ging Vandamme opnieuw rechts door, zijn voorzet werd door Neukermans overgetrapt. Op minuut 25 ging Wouter Stroobants doorheen de Keerbergse verdediging en besloot hij op doelman Haeck. Voor rust dreigde de Lozenhoek, voor de gelegenheid in het groen, via stilstaande fases. Verdediger Van Den Broeck kopte twee corners, telkens aan de verste paal, nipt naast.

Stroobants viert op de achtergrond, Broos baalt

Aan de overzijde versnelde Herent B met resultaat.

Wouter Stroobants trapte kort voor rust uit een scherpe hoek pardoes op de rechterpaal. In de daaropvolgende actie werkte Tom Stroobants na een flankwissel overhoeks binnen, 0-2. Een verre voorzet kopte Neukermans binnen, 0-3, Keerbergen op slag van rust tegen het canvas.

In de tweede helft was het thuisteam strijdbaarder, ze hadden meer controle over het spel. Dat uitte zich in eerste instantie met een afstandsschot van Vleminckx dat links naast vloog. Provoost mikte daarna een metertje over. Iets voor het uur kopte Van Den Broeck door aan de eerste paal, hij vond aan de tweede paal het hoofd van Broos die binnen mikte, 1-3, een sprankeltje hoop. In de volgende actie kon Brieber net niet bij een scherpe voorzet. Bij een corner van Vleminckx mikte Provoost aan de tweede paal eveneens raak, 2-3, de aansluiting was er. Waar je zou verwachten dat de Lozenhoek op het gaspedaal zou duwen, was het Herent B dat zich nog het gevaarlijkste toonde. Invaller Soumah liep nog door de verdediging maar botste op goalie Haeck. Croonenberghs trok nog op wandel via de linkerflank, maar mikte de bal in het zijnet. Het bleef bij 2-3.

1-3, het is aan Broos' beurt om te vieren
1-3, het is aan Broos’ beurt om te vieren

Doelpunten: 11’ en 42’ Stroobants (0-1 en 0-2), 45’ Neukermans (0-3), 57’ Broos (1-3), 65’ Provoost (2-3)