U21 KSC Keerbergen kloppen buren van de Lozenhoek in pittig duel

KSC Keerbergen (l) won de derby tegen de buren uit de Lozenhoek

Bij de gewestelijke U21 stond de derby tussen KSC en Lozenhoek Keerbergen op de agenda. Voor deze derby stonden de zwart-gelen derde en de blauw-witten laatste. Het werd zoals verwacht een fysiek gegeven. Bij de helft leidde de thuisploeg, die er iets meer zin in leek te hebben, met 1-0. Finaal werd het 2-1 aan de Raambeekweg.

In de openingshelft was het merendeel van de kansen voor den Eska.

In de aanvangsfase was er sprake van fysiek maar fair middenveldspel. Op minuut vijf opende De Schutter de rechterflank, hij gaf door op Browaeys. Zijn bal belandde in corner. Op de daaropvolgende hoekschop kwam de bal bij Brusselmans terecht, hij trapte een retro op doel. Doelman Bertens pakte probleemloos. In het daaropvolgende kwartier volgden enkele halve kansen aan beide zijden. Op minuut 21 ging Torfs rechts door. Hij haalde de achterlijn, zijn voorzet bereikte niemand. Op minuut 31 opnieuw over rechts een actie van Littani die naar doel ten strijde trok, hij schoof langs Bertens de 0-1 binnen. Daarna plaatste Gerlof nog een afstandsschot rechts naast. Lozenhoek Keerbergen dreigde nog eens rond minuut 40 dankzij hun tegenstander. Een bal van hen werd door thuisspeler Torfs rakelings over eigen doel gekopt. Kapitein Van Den Heuvel kon afwerken op doel. Verhoeven pakte het leer in twee keer. Kort voor rust Littani nog eens door op doel, Bertens op tijd eruit. Thuisgoalie Verhoeven kwam op slag van rust snel uit, zo konden Van Muysen en De Cock niet profiteren van de situatie.

In tweede helft nagenoeg hetzelfde spelbeeld met een iets snediger Lozenhoek.

De 2-0 van Wieter Littani na het uur, kwam er op snelheid. Via de counter duwde hij de bal onder de doelman. Van Den Heuvel was door langs de zijkant en werd getackeld in het strafschopgebied, de ref gaf penalty. Hendrickx benutte de elfmeter, 2-1 en daar bleef het bij.

“Dit was een mooie overwinning. Het gaf extra glans aan ons voorbije pastaweekend. Het was een derby uit de oude doos met pittige duels en spannend tot in de laatste seconden”, wist Eskavoorzitter Johan De Keyser.

Door deze winst staat KSC Keerbergen gedeeld voorlaatste met Haacht B en moet de Lozenhoek positie drie delen met SV Grasheide.

Doelpunten: 31’ en 64’ Littani (1-0 en 2-0), 88’ Hendrickx (2-1 strafschop).