U21 Greunsjotters Vossem winnen topper om de leiding van buren van Bertem-Leefdaal B

De U21 van de Greunsjotters Vossem (r) wonnen de strijd van VC Bertem-Leefdaal B enkele weken geleden

In de gewestelijke reeks van de U21 stonden leider Greunsjotters Vossem en tweede Bertem-Leefdaal B tegenover elkaar in een strijd om de leiding. Vossem zette gestadig druk in de eerste helft maar Bertemse kapitein Saerens opende de score. Op het uur bracht snelle invaller Mechtiev de score in evenwicht. Via een rebound van Tytgat was het bingo voor de thuisspelende groen-zwarten.

Ongeveer honderd fans zakten af naar een bij momenten geladen duel. In de beginfase ging het snel over en weer

Bij de bezoekers poogden Stroobandt en Rogge elkaar te vinden, ze hadden drie mogelijkheden, maar een echte loepzuivere kans zat er niet bij. Iets na het kwartier het eerste echte doelgevaar. Thuisspeler Kargbo trapte een corner vanaf links, die vloog zonder contact, bijna binnen aan de verste paal. Vijf minuten later werd Vossemnaar Ntotila diep gestuurd, bezoekende goalie Vandegaer was bij de pinken. Thuisspeler Geeraerts verraste soms de uitdefensie met enkele technische acties. De bezoekers braken de match echt open via een afstandsschot van aanvoerder Saerens die in de rechterhoek verdween, 0-1! In minuut 36 een scherpe voorzet vanaf links van Mechtiev. Er was niemand aanwezig om er iets mee te doen. Nadien kon hij een Bertemse verdedigende fout niet uitbuiten.

Na de rust kwamen de Greunsjotters enorm drukken

Mechtiev poogde het enkele keren, een schot van Kargbo moest Vandergaer in twee keer pakken. Iets voor het uur belandde een vrije trap vanaf rechts aan de tweede paal bij Mechtiev die binnenwerkte, 1-1! De groen-zwarten bleven drukken. Mechtiev was in minuut 65 door op doel, hij maakte schijnbaar hands bij het begin van zijn actie. Toch gaf de ref een vrije trap op de grens van het strafschopgebied voor Vossem. Kapitein Dewaele trapte die naar de linkerhoek, de doelman lag door ook maar loste. Tytgat was er snel bij en benutte de rebound, 2-1! Voor de bezoekers dreigden Anjum op snelheid en Vermeulen met een gekruist schot dat thuisgoalie Simons niet kon verrassen. Het bleef 2-1. Vossem loopt in het klassement wat uit maar er staan nog enkele speeldagen op de kalender.

Doelpunten: 31′ Saerens (0-1), 59′ Mechtiev (1-1), 66′ Tytgat (2-1).