U21 BT United en FC Melsbroek delen broederlijk de punten

De U21 van BT United (l) en FC Melsbroek moesten tevreden zijn met een punt

Op voorhand leek laatste van de reeks BT United niet opgewassen te zijn tegen de tweede in deze gewestelijke reeks. De realiteit was voorbije zaterdagnamiddag ietwat anders, beide teams kregen kansen maar op slag van rust en op het einde van de reguliere speeltijd viel een brilscore af te lezen. Niet dat het beide teams aan ambitie ontbrak, maar de afwerking was minder navenant.

Beide teams mistens een handvol spelers, zo begon BT United bijvoorbeeld met vier U17-spelers in de kern.

De groenen van Melsbroek begonnen als eersten te drukken. Via De Coninck en Güzelsoy probeerden de bezoekers de flanken te bestormen, nummer tien Aydogmus was centraal vooraan hun stoorzender. De thuisploeg poogde via de lange bal links Costanzo te bereiken, ondermeer Van Dijk via dieptepass en Maertens via vrije trap, hadden zich dat doel vooropgesteld. Op minuut acht kwam Güzelsoy nog eens via de linkerflank en tot op de achterlijn, zijn voorzet belandde bij Aydogmus. Hij was te verrast en miste zijn controle, weg kans. Thuisspeler Maertens speelde een prima partij en probeerde via acties ruimte te maken.

Halfweg de openingshelft werd het spel slordiger, het ging nog wel op en neer maar met minder gevaar. Op minuut 27 belandde een vrije trap van Wouters op de dwarslat, in de rebound stond Maes te wachten, maar tevergeefs. Tien minuten later grabbelde thuisgoalie Scheepmans naar een vrije trap van Melsbroekse nummer acht De Groef. Het gevaar werd in meerdere fases ontzenuwd. Voor de thuisploeg legde Wouters ei zo na te kort terug op de eigen doelman, bezoeker De Coninck kon bijna profiteren, we gingen de zonnige rust in met 0-0.

Na de herneming hetzelfde spelbeeld, ook veel gevaar via vrije trappen en acties vanuit de tweede lijn.

Bij Melsbroek combineerden Claeskens en De Coninck over de rechterflank en verzorgde defensieve kracht Saublens bij momenten de aanvoer naar voren. Met nog iets meer dan een kwartier waaide een vrije trap van Van Casteren voorlangs. Met nog vijf minuten in de aanslag mocht invaller Vanderweyden links het strafschofgebied van de groenen binnendringen, hij omspeelde de doelman, maar zijn poging werd tenietgedaan. Melsbroekse T1 Oorlynck vuurde zijn manschappen aan om nog vol voor winst te gaan, maar het bleef 0-0.

Afsluitend een officiële melding: op zaterdag 23 april organiseert BT United in zijn eerste werkingsjaar een barbecue en een voetbaltoernooi ten voordele van de jeugdwerking. Beiden vinden op de terreinen op de Emiel Vanderveldestraat plaats. Je kan nog inschrijven tot en met 13 april.