logo Casalina

Meisjes U20 VC Bertem-Leefdaal spelen hun tweede seizoen samen

Meisjes U20 VC Bertem-Leefdaal spelen hun tweede seizoen samen
De U20 M van VC Bertem-Leefdaal

Vorig seizoen startte VC Bertem-Leefdaal met een meisjesploeg in de reeks U16M. Dat bruisende team evolueerde in een team dat dit seizoen al enkele klinkende scores liet neerzetten en waar dus klaarblijkelijk muziek inzit. Waar de toekomst van de blauwgetinte speelsters zich situeert is nog koffiedik kijken, maar het ziet er goed uit.

Het team kende in hun eerste jaar hoogtes en laagtes. Het werd een jaargang waarin ze voornamelijk elkaar, hun nieuwe club en de trainer beter leerden kennen. Ondertussen is de meisjesploeg uitgegroeid tot een hecht team. Dit seizoen gingen ze onder leiding van trainer Peter Wouters en onder de vleugels van afgevaardigde Christy Jonné de uitdaging aan om als jong team te beginnen in een U20M reeks. Daar speelden ze voor het eerst wedstrijden met elf tegen elf. Daar lieten de meisjes onmiddellijk zien dat samen hard werken loont en dat ze talent in huis hebben. Ze eindigden voor de coronastop op een prachtige derde plaats in hun reeks en zijn zeker van plan om bij de eventuele herstart verder te gaan op dit elan.

Tot nu toe verloren ze nog maar één keer, een nipte thuisnederlaag tegen KFC Perk, met 1-2. Ze pakten ook uit met enkele monsterscores zoals een 12-0 tegen Zemst, een 2-10 op FC Blaasveld en een 13-3 in hun laatste wedstrijd tegen KV Zuun.

Op de foto staan Maud, Kyara, Lotte, trainer Peter, Rune, Yenthe, Anke, Sam, Lauranne, Elise en Zoé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *