U17 KRC Boortmeerbeek verliezen het pleit van Rotselaar B in laatste twintig minuten

Rotselaar drukte in de tweede helft door op de Boortmeerbeekse verdediging

De bezoekende rood-zwarten konden in de eerste helft scoren via Heremans. In het slot van de tweede helft was KRC Boortmeerbeek eraan voor de moeite, twee keer Town en een treffer van Verschueren hielden de zege bij Sportief Rotselaar B.

De heenmatch verliep gesloten en eindigde op een 0-0. Thuisspeler Litani bracht over de linkerflank het eerste gevaar, snelle spelmaker Van Kerkhoven miste de binnentikker voor doel. Bij de bezoekers stoorde Hombroek hoog, thuisgoalie Vandaele stond vaak ver uit zijn doel. Dat had Heremans goed opgemerkt, hij profiteerde van verdedigend mistasten bij de geel-blauwen en scoorde de 0-1 voorbij een grabbelende Vandaele. Achteraan nam Boortmeerbeek soms onnodige risico’s, maar keeper Geens redde meermaals de meubelen door steeds attent uit doel te komen.

De scorende Heremans (midden) wordt door zijn KRC-ploegmaat gefeliciteerd

Bij Rotselaar zat Town er soms goed tussen, maar ver reikten zijn steals voorlopig niet. Achteraan bij de rood-zwarten redden Coosemans, Deboudt en kapitein Van Houdt zich goed. Het tempo kon bij beide teams rond het half uur gerust hoger. Rotselaar dreigde met een afstandsschot van Heirman dat overwaaide. Op een stilstaande fase kopte Verschueren over. Op slag van rust probeert Heremans Rotselaarkeeper Vandaele te verrassen met een afstandsschot iets voorbij de middenlijn, de doelman pakte en de ref floot voor rusten gaan.

In de tweede helft waren de kansen er voor KRC voor Heremans en Hombroek, die werden vakkundig de nek omgewrongen. Boortmeerbeek bouwde soms te onzorgvuldig aanvallen op, waardoor er ruimte in hun rug kwam voor Rotselaar B. Town begon al vroeg aan de realisatie van de 1-1. Hij begint een individuele actie vanaf links en draaide naar binnen. Hij werkte af in de korte hoek, 1-1. Opnieuw Town kon even later alleen door op doelman Geens, heel Boortmeerbeek zag er buitenspel in. Tevergeefs, Town maakte beheerst de 2-1. In de slotfase ontstaat eenzelfde fase als op de 2-1 met het verschil dat de buitenspeloptie aanzienlijk kleiner was, nu maakte Verschueren het helemaal af. De punten bleven in de Rotselaarse Torenstraat.

Doelpunten: 14’ Heremans (0-1), 53’ en 64’ Town (1-1 en 2-1), 77’ Verschueren (3-1)