logo Casalina

U10 C VC Bertem-Leefdaal kenden een prima evolutie

U10 C VC Bertem-Leefdaal kenden een prima evolutie
De U10 van VC Bertem-Leefdaal C

De U10 van VC Bertem-Leefdaal C maakten een prima evolutie mee. Ze zetten alle twaalf doorheen het voorbije seizoen collectief stappen, wat enorm aangenaam was voor trainer Stephane Depasse om ermee te werken.

Hij begon met vier spelers die elkaar kenden van bij de U9, al de rest waren nieuwe rekruten die met de voetbalsport begonnen.

“We kenden een permanente evolutie van alle spelers, ze werden op eenzelfde snelheid beter. Ik moest hen wel veel uitleg geven en hen melden wat ik van hen verwachtte. Ik hamer ook op de basis van voetbal, het moet niet te ingewikkeld worden. Mijn jongens vertonen nog een enorme groeimarge en ze zijn nog enorm leergierig. Aan de andere kant is de concentratie nog een werkpunt, daar moeten ze soms op worden gewezen.”

Ze besloten hun seizoen met een finale op het toernooi van FC Moorsel tegen hun leeftijdsgenoten van KV Tervuren-Duisburg.

“Bij aanvang van het seizoen had ik van die finale nooit kunnen dromen. Het was sterk dat ze die finale haalden, ze domineerden ook maar verloren nipt door een fout”, aldus fiere coach Depasse.

Volgend jaar schuift de trainer mee naar de U11 met zijn team, hij kan beroep doen op grotendeels hetzelfde team met vier nieuwe spelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *