logo Casalina

Tweedeprovincialer FC Asse-Zellik 2002 wil volgend seizoen beste groep vormen

Tweedeprovincialer FC Asse-Zellik 2002 wil volgend seizoen beste groep vormen
De kern van Asse-Zellik 2002 het voorbije seizoen op stage Credits: lokale meid in bikini

Tweedeprovincialer FC Asse-Zellik 2002 vertoont flink wat ambitie in hun reeks in tweede provinciale. Om dit gegeven kracht bij te zetten haalden ze vier nieuwe spelers, aan uitgaande kant moesten ze afscheid nemen van vier anderen. In de voorbije onderbroken competitie stonden ze als gedeelde vierde gerangschikt, met een tien op vijftien, toen de competitie definitief werd gestaakt.

Lionel De Spiegeleer (KFC Malderen), François Ganseman (E. Mazenzele), Thomas Bastin (Wolvertem-Merchtem) en Alexis Seghers (KFC Wambeek-Ternat) zijn de vier nieuwe recruten. Mathias Plas (SK Steenhuffel), Joaquim Berodes (KSC Grimbergen), Kenn Van Lijsebeth (KV E. Winnik) en Robbe Denayer verlaten op hun beurt de wit-zwarten.

De keren van volgend seizoen bestaat uit Baert Martijn, Bastin Thomas, Brown Regis, Cabeke Anthony, Cabeke Geoffrey, doelman Cajot Jarne, De Spiegeleer Lionel, Ganseman François, Jadir Iliass, Lammens Miguel, Mayuku Cameron, Meysmans Yannis, Ounis Dean, Polfliet Arno, Schamp Tom, Segers Alexis, keeper Sulmon Kristof, Triest Davy, Vanbelle Kristof, Vanden Driessche Tom, Vanlaer David en Vervoort Kjelle.

Trainer Xavier De Groote en T2 en doelmannentrainer Bart De Valck zetten de sportieve lijnen uit.

“Ik heb in januari 2019 het sportieve roer overgenomen bij Asse-Zellik 2002. We zijn begonnen met een project over drie seizoenen en een half op poten te zetten. Het was de bedoeling om de Vlaamse werkersmentaliteit in de ploeg te krijgen. In principe beginnen we volgend seizoen aan ons derde jaar, maar we zijn er wel ééntje kwijt aan corona. Onze ambitie is om mee te doen voor promotie, maar als we derde of vierde eindigen dan is het ook goed. In onze sterke reeks zijn er vele gegadigden om de trip naar eerste provinciale te willen realiseren”, wikt en weegt trainer De Groote. “De rest deed ook flink zijn best op transfervlak zoals Machelen, Kester-Gooik, Dilbeek, Kraainem en Mazenzele. Er zijn geen uitgesproken favorieten in onze reeks, maar hen bekijk ik als grote kanshebbers. We willen de best samenhangende groep uit de reeks vormen, als er iets is dat we bewezen de voorbije competitie dan is het dat we als team sterk staan. Dat is mooi meegenomen. daarbuiten hebben we ook flink wat spelers met ervaring in hogere reeksen. We moeten de blessurelast ook beperken, zo kan je wel een verschil maken.”

De oefenmatchen voor Asse-Zellik 2002 staan ook al vast. Ze beginnen met een thuismatch tegen eersteprovincialer Sporting Kampenhout, daarna volgen duels met eersteprovincialers Boka United, Wambeek-Ternat, KSC Grimbergen en KCVV Elewijt, een sterke tweedeprovincialer uit de andere reeks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *