logo Casalina

Trio debuteert bij Sporting Kortenberg tegen FC Binkom

Trio debuteert bij Sporting Kortenberg tegen FC Binkom
Simon Brever, Wout Baudet en Arnel Brkic bij Sporting Kortenberg

Bij ambitieuze derdeprovincialer Sporting Kortenberg debuteerde een trio op de voorbije openingsspeeldag van de Beker van Vlaams-Brabant. In deze match van groep vier wonnen de geel-zwarten met 2-1 van het team uit het Lubbeekse, het groen-zwarte FC Binkom. Kortenberg stond lang achter, maar in de laatste tien minuten kantelde werkelijk alles.

Ondanks overwicht van Sporting in de eerste helft met verschillende onbenutte kansen, kwam Binkom op voorsprong via Glenn Baldewijns. Het thuisteam kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en behield het overwicht.

FC Binkom (links) en Sporting Kortenberg betreden het veld
FC Binkom (links) en Sporting Kortenberg betreden het veld

In de 71ste minuut onderschepte nummer tien Bram Du Mong een terugspeelbal en hingen de bordjes weer gelijk, 1-1. Het sein om vol voor de overwinning te gaan voor SPK. In blessuretijd pakten ze zowaar nog de winst met klassieke fase voor de thuisploeg en hun reactievoetbal. Ze onderschepten de bal op eigen veld. Du Mong werd weggestuurd over de rechterflank. Hij liep iedereen eraf, zijn voorzet bereikte Stef Andries aan de tweede paal, 2-1 en dat betekende meteen ook de eindscore.

Deze wedstrijd was trouwens het debuut voor middenvelder Simon Brever die van Rapide Wezemaal overkwam, doelman Wout Baudet die nieuw is na een stevig avontuur bij het verdwenen FC Tildonk én de zestienjarige Arnel Brkic die uit de jeugd komt.

Doelpunten: 40′ Baldewijns (0-1), 82′ Du Mong (1-1), 89′ Andries (2-1).

Benieuwd wie erbij kwamen bij Sporting Kortenberg en/of FC Binkom? Bekijk het hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *