logo Casalina

Trainer Xavier Alliet stopt per direct bij FC Binkom en zoekt uitdaging voor volgend seizoen

Trainer Xavier Alliet stopt per direct bij FC Binkom en zoekt uitdaging voor volgend seizoen
Trainer Xavier Alliet in zijn Binkomperiode

Donderslag bij heldere hemel, coach Xavier Alliet (51) die bij derdeprovincialer FC Binkom aan zijn vierde seizoen bezig was, gaf zijn ontslag aan het bestuur. In de gesprekken naar volgend seizoen toe kwamen beide partijen er niet uit en daarom besloot de veertiger uit Haacht er de stekker uit te trekken en even te genieten van een pauze. Voor volgend jaar is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Voordien trainde Alliet onder andere SK Kampenhout, KVC Haacht, KRC Boortmeerbeek en nu zat hij aan jaargang vier bij de groen-zwarten. In zijn eerste seizoen pakte hij plaats zes, in het tweede seizoen werd de competitie door corona gestaakt bij een 12 op 15. Vorig jaar werd met een beperkte kern de kaap van de 65 punten afgerond en speelden ze eindronde ter promotie naar tweede provinciale. Nu staan ze na de eerste competitieronde vijfde met een 27 op 45, vorig weekend konden ze een sterke eerste helft niet verzilveren tegen leider Vissenaken.

“Ik kreeg telefoon van de Binkomse voorzitter met de melding dat er geen akkoord was voor volgend seizoen. Ik kon me niet vinden met de reden waarom, ik heb de eer aan mezelf gehouden en heb mijn ontslag gegeven. Ik stop met onmiddellijk ingang en neem zeker even een pauze. Ik ben op zoek naar een uitdaging voor volgend seizoen in de vorm van een team of in tweede provinciale of een team met gezonde ambitie in derde provinciale in Vlaams-Brabant.” Geïnteresseerden kunnen Alliet bereiken via xavier.alliet3@telenet.be.
Bij FC Binkom zullen zondagnamiddag T2 Toon Nackaerts en doelman en kapitein Sonny Renders op bezoek bij de Stormvogels Drieslinter fungeren als trainer. Ze doen dit in de slotmatch voor de winterstop. Het zou de bedoeling zijn om zo snel mogelijk een vervanger aan te duiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *