logo Casalina

Trainer Nico Van Roost werkt vanaf 2021 dubbele agenda af

Trainer Nico Van Roost werkt vanaf 2021 dubbele agenda af
T1 Nico Van Roost moet de wit-zwarten aan punten helpen

Trainer Nico Van Roost zal vanaf begin 2021 twee functies in de voetbalwereld combineren. Zijn huidig T2-schap bij vierde provincialer Olympia Wijgmaal B en het jeugdproject U23 aldaar zal hij combineren met het hoofdtrainerschap bij eersteprovincialer SC Aarschot. Daar moet hij de wit-zwarten aan punten helpen.

Van Roost is bij Aarschot aan een tweede passage toe.

“Ik ben toen niet vertrokken met slaande deuren. De familiale omstandigheden zaten toen niet optimaal mee en ik was toen ook niet de coach die ik nu was. De club had enkele jaren terug iemand nodig die meer wou dan een drie op twaalf. Toen ik er vertrok, zei ik toen wel aan voorzitter Dimitri Van Camp dat als hij me nodig had, hij me een seintje kon geven. Ik kreeg enkele weken geleden telefoon van hem, na twee lange gesprekken zijn we dan tot een overeenkomst gekomen. Ondertussen hebben we intern al het één en ander besproken. Ik wil er mijn eigen visie op het spelletje uitwerken. We moeten punten pakken vanaf 2021, maar trainen vanaf midden december zie ik nog niet gebeuren. Ik vrees dat we nog een moeilijk seizoen in de aanslag hebben, ik denk dat de competitie nog voor de helft gespeeld zal worden gezien deze coronacrisis, maar zeker zijn we daar nooit van.”

Aan het Ymeriacomplex wil hij zijn jeugdproject zien evolueren.

“Ik heb bij Olympia Wijgmaal bij de U23 een project opgestart en dat laat ik niet zomaar op apegapen liggen. Dat heeft een grote waarde voor mij. Ik zie deze B-ploeg als een leerproces voor die jongens. Zo leren ze bijvoorbeeld dat ze op elk niveau tegen teams uitkomen die voetballen volgens hun kwaliteiten en daarom wel eens kunnen kiezen voor een laag blok om niets weg te geven. Ze gaan dat in hun carrière nog veel tegen komen. Ze moeten in een eerste ploeg spelen om de stap te kunnen zetten naar een eerste team van een hoger niveau. Ik bouw trouwens al twee seizoenen aan dat U23-project in Wijgmaal, wat me veel voldoening brengt. Dat in de steek laten, was nooit een optie. We legden de twee agenda’s van beide clubs naast elkaar en gelukkig waren die combineerbaar.”

Van Roost blijft de Wijgmaalse jeugd (uitzonderlijk in rood-zwart) trouw
Van Roost blijft de Wijgmaalse jeugd (uitzonderlijk in rood-zwart) trouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *