logo Casalina

Trainer Mario Cassimon moet volgend seizoen plaats maken voor Carlo Lavigne bij HO Bierbeek

Trainer Mario Cassimon moet volgend seizoen plaats maken voor Carlo Lavigne bij HO Bierbeek
Cassimon (rechts staand) naast T2 Lembrechts (zittend)

Na anderhalf jaar bij HO Bierbeek moeten oefenmeester Mario Cassimon en zijn T2 Peter Lembrechts en délégué Ludo Ceuppens verkassen. De groen-witten stonden dit seizoen tweede met een elf op vijftien na drie zeges en twee draws, sportief op schema om te stijgen naar de amateurreeksen, gezien de coronastop is het terug naar af. Dat gebeurt volgend jaar met Carlo Lavigne aan het roer die er aan zijn tweede passage toe is.

HO Bierbeek probeert al even naar de amateurreeksen door te stromen en stelt daarvoor Carlo Lavigne aan.

“We hebben een evaluatie verricht na jammer genoeg zelfs geen anderhalf seizoen gezien de economische realiteit ons daartoe noopte. Spijtig dat Mario zijn contract van twee seizoenen niet kon afwerken, maar op een gegeven moment moet je beslissen, zeker gezien de gestopte competitie. Daarom moet je snel beslissen. Voorbije maand zaten we met de huidige kern samen om het begin van volgend seizoen te bespreken, de spelers vragen dan ook wie er dan coach zal zijn. We hebben dan de keuze om in het grote belang van de club de halve ploeg te vervangen naar volgende jaargang toe of de coach en het werd de coach. We zijn tevreden over het werk van Mario en T2 Peter, maar enkele punten strookten niet met wat we met de club wilden”, vervatte Bierbeekvoorzitter Marc Meeus het. “Het zal de tweede passage van Lavigne zijn, hij was al eens 3,5 jaar coach bij ons. Onder hem stonden we het dichtste bij promotie. In de slotmatch om te stijgen tegen Halle stonden we 1-0 voor in de slotminuten, het werd nog 1-1 en we verloren met strafschoppen. Dat ligt ons nog wat op de maag, maar dat was uiteraard niet de grote reden om hem aan te trekken. De keuze voor onze T2 is nog niet bepaald naar volgend jaar toe, daaromtrent lopen er gesprekken.”

Cassimon zelf verlaat het Bierbeekse schip samen met T2 Peter Lembrechts en délégué Ludo Ceuppens.

“Het is zonde dat ik dit project niet kan afwerken. Ik wist dat de terugronde vorig seizoen voor wrevel zorgde. Spits Thomas Lauwens was uitgevallen en daarbuiten hadden we statistisch gezien elke wedstrijd genoeg gecreëerd om te winnen. Om één of andere reden lukte dat niet. Bijna alle spelers tekenden bij, dat was voor mij ook een teken dat de spelers in mijn verhaal geloofden. Dit seizoen stonden we ondanks de speciale voorbereiding verder dan vorige jaargang in september. We wonnen oefenmatchen tegen Overijse en Wijgmaal en speelden gelijk in Heist. Ik zie daarin ook een reden waarom we geen enkele match verloren in de competitie. De ploeg stond beter en Thomas Lauwens ging erbij komen in januari, alles was aanwezig om hoog te eindigen. De spelers hadden ook een seizoen nodig om de manier van werken gewoon te worden. Daarom vind ik de redenen van voorzitter wat kort door de bocht om voor andere coach te kiezen, maar dat is ook voetbal. Anderzijds ben ik een ervaring rijker, ik wens Bierbeek veel succes. Het is een traditieclub met goede jeugdwerking. Zelf heb ik geen enkele vooruitzichten en zie ik wel wat op me afkomt de komende weken.”

Buiten Cassimon, Lembrechts en délégué Ceuppens zou ook kinesist Mahdi Mohamed Alfarra met het trio Bierbeek verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *