logo Casalina

Trainer Luc Nilis reageert op uitzege Belisia Bilzen op Olympia Wijgmaal

Trainer Luc Nilis reageert op uitzege Belisia Bilzen op Olympia Wijgmaal
Trainer Luc Nilis aanschouwt zijn troepen

Belisia Bilzen komt in slotfase drie punten buit maken op een aanvallend minder gedreven Olympia Wijgmaal. Tiemen Wijnen scoorde in de 81ste minuut de eerste en ook enige treffer in een partij waarin Wijgmaal net op dat moment iets meer begon te drukken. De Limburgers kozen het goede moment uit om te scoren. Trainer Luc Nilis is enorm verheugd met de driepunter buitenshuis!

In de eerste helft was het relatief windstil op offensief vlak, naar het einde toe kwam er ietwat vaart in. Via een aanval over links van kapitein Paulus, kreeg Wijnen de bal centraal voor doel in de voeten en scoorde hij de enige goal.

“We hadden uit nog niet al te vaak gewonnen, enkel op Tongeren. Het is daarom leuk om dit hier te verwezenlijken, we scoren hier drie punten. We hebben hier relatief weinig weggegeven en goed gesloten gehouden, in de eerste helft moest onze doelman slechts één bal pakken. Ze kwamen er soms uit op de tegenaanval, maar die werd dan slecht uitgespeeld. Hoe langer het dan duurt vooraleer er iemand scoort, hoe decisiever ook voor de wedstrijd. We hadden al een grote kopbalkans en maken het dan nog kort voor het einde af”, reageerde de coach net na de wedstrijd.

Belisia Bilzen pakte in de slotfase de zege op Olympia Wijgmaal
Belisia Bilzen pakte in de slotfase de zege op Olympia Wijgmaal

Belisia Bilzen SV, de fusieclub Spouwen-Mopertingen en Bilzerse-Waltwilder V.V., doet het prima in zijn eerste jaar in tweede amateur B.

Deze zege is belangrijk voor ons. Wie me voor het seizoen had gezegd dat we na het afsluiten van de heenronde vierde zouden staan met 25 punten, die zou ik niet geloofd hebben. We halen prima resultaten met een relatief jonge ploeg. Het verschil met de echt grote teams zoals Lyra-Lierse en Hoogstraten is nog zichtbaar. Als we naar de toekomst toe ons aanvallend een meerwaarde kunnen toeëigenen, dan spelen we bovenaan mee. Dat tikkeltje extra in het aanvallende compartiment heb je nodig om bovenaan mee te draaien. Dat is soms een pijnpunt, dat we te weinig scoren. Al bij al heb ik mijn jongens niets te verwijten en zeker vandaag niet”, besluit de voormalige international met twee gouden voeten die onder andere schitterde in de kleuren van FC Winterslag, RSC Anderlecht, PSV Eindhoven en Aston Villa.

Belisia Bilzen strijdt komende zaterdagavond vanaf 20 uur om de drie punten op het veld van hekkensluiter Houtvenne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *