logo Casalina

Trainer Joost Van Dessel klaar voor nieuwe uitdaging bij de club van zijn hart, KVC Langdorp

Trainer Joost Van Dessel klaar voor nieuwe uitdaging bij de club van zijn hart, KVC Langdorp
Joost Van Dessel met zijn zoon Stan

Veertiger Joost Van Dessel, oud-speler en gewezen boegbeeld van KVC Langdorp, vader van de talentvolle A-kern speler bij STVV Stan Van Dessel en broer van de succesvolle trainer bij Houtvenne/Westerlo Geert Van Dessel is een uitdaging rijker. Hij is klaar om komend seizoen de handschoen op te nemen als hoofdcoach bij derdeprovincialer KVC Langdorp.

Het is de bedoeling om traditieclub KVC te verjongen en een nieuwe wind door de blauw-witte gelederen te laten blazen.

“De keuze om hoofdtrainer te worden bij KVC Langdorp kwam er heel onverwacht, daar ik in het verleden enkel ervaring had als trainer van doelmannen en momenteel niet actief ben als trainer in het voetbal gebeuren. Ik kwam de voorbije jaren veel supporteren voor KVC en ken het huis heel goed. Verder spitste ik me toe op het opvolgen en bijstaan van de carriere van mijn zoon Stan”, vertelt Joost. “Het bestuur van KVC Langdorp contacteerde mij in februari om eens samen aan tafel te zitten. We zaten bijzonder snel op dezelfde golflengte hoe we samen een nieuwe wind door de ganse club konden laten waaien”, wist de zaakvoerder van Wassalon Engels in de Leuvensestraat in Aarschot.

Zijn keuze om deze uitdaging aan te gaan werd door zijn hart ingegeven.

“KVC Langdorp heeft een grote invloed gehad in mijn voetbalverleden als speler. Mijn zoon Stan zette hier zijn eerste prille voetbalstapjes vooraleer naar OH Leuven te trekken en zo naar Sint-Truiden. Ook mijn overleden vader heeft deze club steeds met grote liefde bijgestaan. We willen starten met een jonge beloftevolle kern en samen met het bestuur ook een nieuwe organisatie neerzetten met het oog op een vooruitstrevende uitstraling van de club. KVC Langdorp moet een nieuw begrip worden in het Aarschotse voetbal, een club waar iedereen welkom is, een club met passie en vooruitgang. Sportief willen we het eerste jaar een rustig seizoen meemaken. Op die basis willen we elk jaar verder bouwen om sportief een meerwaarde te betekenen.”

De sportieve kern is al rond, onder andere spits Yassine Hayani (KV Tremelo) is één van de aanwinsten, wie er nog zal bijkomen zal later nog bekend gemaakt worden.

“Nu ben ik mij aan het versterken met mensen rondom mij waar ik het volledige vertrouwen in heb, zij hebben al hun strepen verdiend in het voetbal. Ze zullen zeker een meerwaarde gaan betekenen voor VC Langdorp, op zowel sportief als organisatorisch vlak. Ik kijk er dan ook met honger en veel passie naar uit om van start te gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *