logo Casalina

Trainer Dylan Malicheff verlaat Bierbeek B voor de jeugd van KV Mechelen

Trainer Dylan Malicheff verlaat Bierbeek B voor de jeugd van KV Mechelen
Malicheff (rode band) in gesprek met zijn T2 Marcelis

Na amper een seizoen verlaat trainer Dylan Malicheff (28) zijn jonge ploeg, HO Bierbeek B dat uitkomt in derde provinciale. Hij had het er prima naar zijn zin met zijn T2 en zijn vrouw Shelsey als délégué. Aan alle mooie dingen komt een einde en voor de ex-speler van onder andere KRC Boortmeerbeek, veel te vroeg. Hij kreeg een once in a lifetime-aanbod bij de jeugd van KV Mechelen, waar hij al actief was als trainer bij de U14 elite.

“Het zou de start van een nieuw hoofdstuk moeten geweest zijn met een nauwe samenwerking met Ian Marcelis als T2 en mijn vrouw als afgevaardigde van de ploeg. Het was voor mij een aanpassing om als trainer van jeugdploegen, waar het opleiden van spelers belangrijker is, naar een seniorenploeg om te schakelen waar winnen ineens belangrijker wordt”, opent Malicheff.

Bij onder andere zijn jonge spelers bij HO Bierbeek maakte hij vrienden voor het leven.

“Dankzij mijn trainersstaf hebben wij op een hele korte tijd een zeer nauwe band gecreëerd met deze spelersgroep. We kregen het nodige respect en de discipline sloop snel in deze ploeg. We kregen de spelers gemotiveerd om extra te werken, vroeger naar de club te komen voor stabiliteitsoefeningen en ze stonden royaal achter onze visie”, geeft de oefenmeester uit Veltem-Beisem weer. “Ik verlaat deze ploeg met een wrang gevoel, wij hebben ons verhaal niet kunnen afmaken, waardoor deze beslissing extra zwaar was. Binnenkort worden mijn vrouw en ik de trotse ouders van een zoontje. De hechte band met deze groep is door dit gegeven ook duidelijk merkbaar geworden. Sommige spelers zijn bijvoorbeeld de kinderkamer mee komen helpen installeren. Wij hebben er echte vrienden aan overgehouden. Ik heb besloten om mijn volledige focus op mijn avontuur bij KV Mechelen te leggen en op de uitbreiding van mijn gezin.”

Malicheff en een aardig deel van "zijn familie"
Malicheff en een aardig deel van zijn familie

Wie de opvolger wordt van Malicheff zal worden bij de groen-witten, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *