Topper tussen Rapide Wezemaal en Standaard Meerbeek begint sfeervol en eindigt onbeslist

Onder een heldere hemel deelden Rapide Wezemaal (l) en Standaard Meerbeek de punten

In de eerste helft drukte Wezemaal, Meerbeek mikte op de omschakeling, in de tweede helft zagen de 480 opgetrommelde supporters het omgekeerde spelbeeld. In minuut 38 werkte bezoeker Vangilbergen een voorzet van Van Och naast aan de tweede paal. Iets na het uur trapte Rapidespits Merckx uit een scherpe hoek voorlangs. Bij deze de grootste kans voor iedere ploeg, het bleef 0-0.

De wedstrijd werd ingezet met een erehaag door vijftig jeugdspelertjes van Rapide Wezemaal.

Op die manier konden de gladiatoren passend het strijdtoneel betreden. De Wezemaalse jeugd probeerde hun voorbeelden naar de zege te schreeuwen.

De hoofdrolspelers gingen door een erehaag het veld op

Bij Meerbeek hadden ze toeters à la wijlen Germinal Ekeren mee om de sfeer optimaal te houden.

De Meerbeekcrew had uiteraard eigen geluid voorzien

Het duel tussen de rood-witten en de blauwen werd ingezet met een minuut stilte voor de recent overleden Wezemaalvoorzitter Hugo Vlecken.

De imposante minuut stilte voor wijlen Rapidevoorzitter Vlecken

Na acht minuten bracht Rapide de eerste bal tussen de palen via een vrije trap van De Coninck, goalie Kumps redde. Een minuut later trapte Rapideverdediger Robeyns een metertje over. Naar het half uur toe werd het spelbeeld bitsiger, voorlopig bleven de kaarten op zak, uitstel van executie zo bleek. In minuut 36 werd Van Belle in het strafschopgebied vrijgespeeld, Wezemaalse centrale verdediger van dienst Vanderheyden werkte weg. In de 38ste minuut mikte Meerbeekse kapitein Van Och de bal naar de tweede paal, daar legde Van Gilbergen de bal naast. We gingen rusten met 0-0, aan sfeer geen gebrek.

De Rapidejeugd verdeelde zijn tijd tussen supporteren en frietjes eten

In de tweede helft gaven beiden elkaar geen duimbreed toe, om elke morzel grond werd gebikkeld.

Een vrije trap van Van Och werd in minuut 47 door keeper Van De Schoot overgetikt.

Van De Schoot tikte een vrije trap van Van Och over

Rapide dreigde iets na het uur via Merckx. Na een verre uitworp deponeerde hij de bal voorlangs. De teleurstelling rolde van de Rapidetribune. De rood-witten dreigden nog via Verheyden en Pijls. Het was telkens net niet. Wezemaal deed nog appel op een strafschop na vermeend handspel van Van Och, de ref zag er niets in. Met nog enkele minuten op de klok vuurde Van Och een vrije trap naar doel af. In de linkerhoek miskeek Van De Schoot zich net niet, de bal werd afgeweerd.

Meerbeekvoorzitter Vander Elst geeft thuisspeler Rottiers de bal voor een inworp

Nadien leek Rapide tevreden met een punt en vooral met de opkomst. “Zo een aantal toeschouwers, dat hebben we in jaren niet gezien”, klonk het aan de Vleugtweg. Bij een deel van de Standaardaanhang spraken ze schande over de hobbelige staat van het veld. Kortom, nadien vloeiden nog vele goudgele pretcilinders…