logo Casalina

Topper tussen Olympia Wijgmaal B en Crossing Vissenaken baart een gelijkspel

Topper tussen Olympia Wijgmaal B en Crossing Vissenaken baart een gelijkspel
De meiden van Crossing Vissenaken (links) en Olympia Wijgmaal B deelden de punten

De meiden van Olympia Wijgmaal B en Crossing Vissenaken speelden een topper bovenaan in derde provinciale b. De jonge Leuvensen stonden vooraf vierde met 27 éénheden, de iets ervarenere bezoeksters uit het Tiense deelden de leiding met de streekgenotes van Out-Hoegaarden. Uiteindelijk werd het met 1-1 een puntendeling.

In de eerste helft had Olympia B de wind in de rug en dat hielp enorm. Iets na het kwartier oordeelde de ref dat bezoekster Buedts Wijgmaalse Maes omver had geduwd. De bal ging op de stip, Neven plaatste de bal keurig in de linkerhoek, 1-0!

Neven (centraal) wordt gefeliciteerd met haar 1-0, Antje Pleisters baalt namens Crossing
Neven (centraal) wordt gefeliciteerd met haar 1-0, Antje Pleisters baalt namens Crossing

Daarna was het op vlak van kansen bijna al Wijgmaal B wat de klok sloeg. De Tiensen poogden via Van Calster en Antje Pleisters op de flank en Mus centraal spits Bo Pleisters te bereiken. Bij de Leuvensen was Esperanza vaak bij de acties betrokken net zoals flankspeelster Martens. Na de opener ging ging Antje Pleisters hoger spelen, ze poogde zich door te zetten bij een diepe bal maar goalie Frateur en Hill konden erger voorkomen. Ook bezoekende kapitein Van Gucht poogde mee te helpen in de opbouw.

Dubois (7) kwam er bij Vissenaken in aan het begin van de tweede helft
Het liep soms stroef op het middenveld

Doelvrouw en Crossingtrainster Mathei kwam aan de overzijde enkele keren goed uit om erger te voorkomen. Bij de withemden hielden onder andere Hill, Beyen en kapitein Duchesne alles grotendeels goed gesloten. Iets daarvoor zocht Docus de ruimte. We gingen rusten bij een 1-0.

In de tweede helft werd een spiegelbeeld van de eerste helft verwacht voor Crossing Vissenaken maar…

de wind was grotendeels gaan liggen zodat het voordeel beperkt bleef. Vooraan was de grote Dubois Bo Pleisters komen vervangen bij de blauwhemden. Het bracht in eerste instantie meer druk met zich mee. Bij een pass vanaf rechts ontstond wat geharrewar voor doel, aan de eerste paal kon Van Calster voorbij keepster Frateur werken.

Van Calster (18) scoorde de gelijkmaker
Van Calster (18) scoorde de gelijkmaker voor Vissenaken

Na het uur kon Martens ontsnappen en stormde ze op Mathei af die redde, een dot van een kans voor Esperanza werkte deze laatste puik over.

Een aanval over de flank van het thuisteam
Een aanval over de flank van het thuisteam

Met nog een klein kwartier te gaan ging een bal aan de tweede paal voor de Leuvensen er rakelings niet in. Kort daarna mankte Dubois van het veld, ze werd vervangen door Bo Pleisters. In deze reeks mag je trouwens eindeloos wisselen. De meiden van Crossing dreigden nog vanop afstand, maar na afloop moesten beiden tevreden zijn met een gelijkspel.

Doelvrouw Frateur stond pal bij Wijgmaal B
Doelvrouw Frateur stond pal bij Wijgmaal B

Doelpunten: 15’ Neven (1-0 strafschop), 50’ Van Calster (1-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *