Topper tussen Crossing Vissenaken en FC Binkom eindigt onbeslist

Crossing Vissenaken domineerde in de eerste helft

Crossing Vissenaken en FC Binkom speelden 3-3 gelijk. Vierde Vissenaken stond aan de rust 3-2 voor tegen tweede in derde provinciale a FC Binkom. Door orde op zaken te stellen in hun verdediging konden de groen-zwarten nog een puntje sprokkelen. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was er één van dag en nacht, de grote winnaar was finaal leider RWL Sport.

Verdedigers Van Gucht, Wera en Van Wingh ontbraken voor Binkom op de afspraak. Ze verschenen met een volledig vertimmerde verdediging aan de aftrap.

Bezoeker Onkelinx dropte in de openingsminuut de bal op het dak van het doel, nadat doelman François een ommetje naar de cornervlag had gemaakt. Vier minuten later was het prijs toen Derden vanaf twintig meter van doel raak trof. Nog ééns vijf minuten later hing Lentini de bordjes in evenwicht. Hij blockeerde Tits bij het uitverdedigen en recupereerde in één tijd de carambol om zo de te ver uit zijn doel staande Renders met een dropshot te kloppen. Vissenaken de wedstrijd in handen. Lentini maakte op rechts het leven zuur aan Coosemans en Kubam. Op het kwartier kon Lentini zijn tweede van de avond binnen leggen na zwak verdedigen bij Binkom. Nog eens tien minuten later mocht Steveny de rechterflank afdweilen; zijn uitstekende voorzet werd door de vrijstaande Ulens overhoeks binnengekopt. Boeken toe of zo leek het! Op een schot van Vanzavelberg na, bakt Binkom er aanvallend niks meer van. De gevaarlijke standjes stapelden zich op voor het Binkomdoel.

Op het half uur ging een doelpoging van Ulens na een actie net voorlangs. Vijf minuten later belandde een voorzet van Wanyberg aan de tweede paal bij de vrijstaande Bogaerts die in het zijnet besloot. Nog eens vijf minuten later mocht Steveny vanaf zijn rechterflank vertrekken voor een vrije doortocht om de bal op links in te leveren bij Bogaert. Deze verlegde het spel naar de rechterflank waar Ulens zijn kans ging. Zijn schot werd afgeweerd en in rebound ging Ulens neer na contact met de Binkomse verdediging. Ref Lelievre zei njet. Drie minuten voor rust zette Derden zich op links achter een vrije trap. Zijn grondscherend schot vloog langs een wirwar van benen en belandde door de benen van François in doel, 2-3 en een zuchtje hoop voor Binkom.

Na rust kantelde het wedstrijdbeeld. Binkomtrainer Alliet herschikte zijn verdediging.

Coosemans mocht op zijn vertrouwde rechtsachter spelen, Duchateau verhuisde naar links en Kubam speelde nu voluit op mandekking tegen Ulens. Duchateau stak Lentini in zijn zak en Kubam won de lijf-aan lijf gevechten met Ulens. De technisch onderlegde Vanzavelberg dartelde en danste op het kunstgras met hakjes en pirouettes voorbij zijn tegenstrevers om Derden en Onkelinx in de aanvalscombinaties te betrekken. Tien minuten na rust landt een strakke voorzet van Vanzavelberg op het penaltypunt waar Onkelinx het hoogst opveerde om de verdiende gelijkmaker onder de doellat binnen te koppen, 3-3 en alles ter herdoen! Binkom bleef het meeste gevaar brengen zonder nog echte doelkansen in het leven te brengen. Derden ging nog tegen de grond op de rand van het strafschopgebied, ook hier zag de scheids geen heil in. Het bleef bij een gelijkspel. Door de last minute punten van RWL Sport lijkt de tweede plaats nog het hoogst haalbare.

Binkomse T1 Alliet stelde aan de rust orde op zaken

Doelpunten: 5’ Derden (0-1), 11’ en 15’ Lentini (1-1 en 2-1), 23’ Ulens (3-1), 42’ Derden (3-2), 55’ Onkelinx (3-3)