Topper om derde plaats tussen VK Linden en KFC Wambeek-Ternat onbeslist!

Wambeek-Ternat (l) en VK Linden treffen elkaar in de kwartfinale van de provinciale beker

Deze wedstrijd tussen VK Linden en KFC Wambeek-Ternat, met de derde plaats als inzet, werd beslist in de eerste twintig en in de laatste tien minuten. Beide teams hadden de kans om te winnen in deze match die bol stond van flitsende aanvallen. In de slotminuut miste bezoeker Marchoul nog de kans op de overwinning op strafschop, zijn uithaal werd centraal in doel door thuisgoalie Hannes onschadelijk gemaakt. Beide doelmannen, Hannes en Corbisier, speelden een enorm sterke match met dito reddingen.

In vergelijking met vorige week, de thuismatch tegen KV Tervuren-Duisburg, waren er aanzienlijk meer toeschouwers aanwezig. Dat de bezoekers een supportersbus hadden ingelegd, hielp ook wel mee. Buiten de voorzichtige openingsfase maakten beide teams er een ware topper van!

Na een studieronde van tien minuten ging Somers rechts door, hij bediende centraal Loockx, maar die ramde over. Enkele minuten later werd Pauwels diep gestuurd, hij ging onderuit in het strafschopgebied na contact met bezoeker Verbelen. Roosbeek zette zich achter de elfmeter en liet Corbisier met een schot in de linkerbenedenhoek kansloos, 1-0! Linden dreigde op snelheid via Somers en Pauwels. Het was wel aan de overzijde dat het doelpunt viel, een corner kwam bij Marchoul terecht die de bal capriolerend de linkerhoek invlamde, 1-1! Rond minuut 25 kwam Hannes uit doel om de bal te ontzetten, deze kwam bij bezoeker Sefgjini terecht die vanop afstand naar de doelkooi vuurde. Bevernage redde de meubelen op de doellijn! Kort voor rust mikte Marchoul een bal op doel, Hannes redde, in de weerbots miste De Koster. In de daaropvolgende corner kopte Molemans net naast de rechterbovenhoek. In de slotminuten voor rust was het aan Linden. Ramaekers stuurde Somers diep, zijn schot werd gered door Corbisier. Kort nadien Somers met de dieptepass voor Ramaekers, ook hier stond Corbisier paraat.

Wambeek-Ternat kwam het scherpste uit de pauze en zette onmiddellijk koers naar het Lindense doel.

Marchoul trapte een bal op de paal, niemand aanwezig om de rebound te benutten. Vijf minuten later een wervelende actie van Pauwels waarbij hij een trio omspeelde waarna hij Somers vooraan afzonderde. Deze kapte de doelman uit, maar kon niet meer afwerken uit een te scherpe hoek. De minuut nadien lobte Pauwels een dot van een kans over, aan de overkant dreigden vooral Pinon, Marchoul en Sefgjini. In minuut 66 leek Pinon de 1-2 te hebben gescoord, maar afgevlagd wegens buitenspel. De slotfase werd bitstiger en de kaarten volgden. In de slotfase leek de driepunter in twee keren naar Wambeek-Ternat te gaan. Pinon realiseerde immers de 1-2, na een actie en een lage voorzet van invaller Kaba. De eveneens goed ingevallen Tejeda deed dit teniet door een voorzet van de eveneens ingevallen Vanderstappen in doel af te werken, 2-2. Een strafschop in extra tijd voor de bezoekers werd genomen door Marchoul, hij trapte hard rechtdoor. Zijn knal werd met de voet gered door Hannes.

Doelpunten: 11’ Roosbeek 1-0 (strafschop), 19’ Marchoul 1-1, 86’ Pinon 1-2, 87’ Tejeda 2-2.