logo Casalina

Tielt-Winge 3000 neemt met eindrondewinst afscheid van Jeroen “Jerre” Decoster

Tielt-Winge 3000 neemt met eindrondewinst afscheid van Jeroen “Jerre” Decoster
Tielt-Winge 3000 nam afscheid van zijn nummer tien

TW3000 had op de eerste speeldag in de eindronde van de stijgers in derde provinciale verlengingen nodig om F.C. Schepdaal te verslaan om op de tweede speeldag thuis te spelet tegen KV Zuun. KV Zuun eindigde pas vijfde in de reguliere competitie van derde provinciale A maar versloeg vorige week verrassend Boutersem United.

De aftrap met KV Zuun
De aftrap met KV Zuun

De eerste dertig minuten verliepen aan een verschroeiend tempo. KV Zuun had het meeste balbezit en wisselde korte combinaties af met lange ballen. TW 3000 koos veel vaker voor de directe bal naar voren. Zuun leverde via El Malki het eerste doelschot af. Op het kwartier devieerde Lemmens een verre inworp van de hardwerkende Wauters nipt naast de kruising. Wauters bracht de bal laag voor doel, Lemmens dook aan de eerste paal op om binnen te tikken maar doelman Mehmeti was bij de pinken om in hoekschop te verwerken. Het laatste kwartier nam TW 3000 de bovenhand. Na een deviatie van Mertens pakte Smeets op links drie Zuun-verdedigers op snelheid en trok naar binnen om een doelpoging te ondernemen. Dat liep uiteindelijk uit op een sisser toen Smeets zich verstrikte in de bal.

Het stond 0-0 aan de rust.

TW 3000 kwam beter uit de kleedkamers en ging door op zijn elan van voor de rust. Deboutte opende op rechts voor Wauters, maar Lemmens was te verrast om er iets mee aan te vangen. Tien minuten na rust werd er op rechts een overtreding op weeral Wauters gemaakt. Linksachter Janssen maakt de oversteek naar rechts om met zijn linker de bal in de grote rechthoek te droppen. Lemmens zet er zijn hoofd tegen; de bal kwam terecht bij de vrijstaande Smeets die de achterlijn opzocht om een lage voorzet af te leveren die door de pientere Lemmens in doel wordt getikt, 1-0!

TW 3000 zegeviert
TW 3000 zegeviert

KV Zuun probeerde wanhopig de bakens te verzetten maar vond geen openingen tegen het fysiek sterkere TW 3000 dat de controle behield. Een verraderlijke vrije trap van Mertens bracht doelman Mehmeti in een lastig parket voor de aanstormende Wauters. Met nog tien minuten op de teller smeet Zuuntrainer Coeckelberghs drie verse krachten op het veld. Een doelpoging van Gabrielli ging in corner. Zuun-kapitein Frutos lepelde de bal over de thuisverdediging, centraal verdediger Cimpaka-Kapeta nam in de vlucht over maar stuitet op een geweldige reflex van thuisdoelman Putseys. Een dribbel van Van Rossem in de grote rechthoek bracht Cimpaka-Kapeta opnieuw in stelling, maar een paar verdedigers gooiden zich met lijf en leden in de baan van zijn schot. Een voorzet van Van Rossem vindt het hoofd van Cimpaka-Kapeta maar Putseys staat goed opgesteld in de korte hoek.

Doelpunt: 55′ Lemmens (1-0)

Al bij al een verdiende zege voor TW 3000 dat op Onze-Heer-Hemelvaart voor de derde keer op rij een Brusselse ploeg, in casu F.C. Zemst, in de ogen mag kijken.

Verslag en beeld: GTi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *