Tielt-Winge 3000 mét stip vlot voorbij kansloos FC Meensel-Kiezegem

De plaatselijke VLD-politici namen de veelbesproken stip in gebruik met de door hen geschonken matchbal

In de inhaalrace op de andere titelkandidaten Crossing Vissenaken en Boutersem United kon TW 3000 zich geen puntenverlies veroorloven en zeker niet tegen derbyrivaal FC Meensel-Kiezegem. Na de perikelen omtrent de verdwenen middenstip, dat kan u hier nog eens nalezen, had het thuisteam nog een goede reden om te zegevieren.

De bezoekers misten twee geblesseerde basispionnen in de vorm van Daenen en Vancauwenbergh in de verdediging, ook aanvaller Verstraeten ontbrak. Het rekende  niet op puntengewin.

In een wervelend aanvangskwartier liet TW 3000 Meensel alle hoeken van het veld zien. In de openingsminuut kopte Willems de bal weg tot aan de middellijn waar Olemans ongehinderd een voorzet mocht droppen in het centrum van de Meensel-verdediging. Verreth kopte de bal weg naar de buitenkant waar Smeets ongedekt de score kon openen, 1-0! Twee minuten later was het al 2-0 na een één-twee tussen Wouters en Deboutte. Willekens pakte uit met een goeie center die door Kaplan werd naast gekopt. Op het kwartier schoot Smeets een eerste keer op de lat en doelman Stukke hield met een save Wauters van het derde TW-doelpunt.

Na dit openingskwartier aan een razend tempo haalde TW de voet even van het gaspedaal. Op corner van Use waagde Willekens zich aan een volley die hoog over ging. Aan de overkant haakte Smeets zich mooi vrij en trof opnieuw de lat. Op het halfuur zag Stukke er niet goed uit op een lobje van Smeets dat achter hem in doel viel, 3-0. Op slag van rust veroverde Smeets de bal en stuurde op links de oprukkende Van Daele weg die op snelheid zijn tegenstander verschalkte. De vrijstaande Deboutte legt de gemeten voorzet van Van Daele met het hoofd weg in het Meenseldoel, 4-0 aan de rust.

Met een 4-0 ruststand begonnen de Meenselsupporters te vrezen voor een afstraffing
Die kwam er uiteindelijk niet omdat TW aan een veel lager tempo ging spelen en Meensel door een paar herschikkingen meer voet op het middenveld kreeg. Willems mocht zijn liberopositie verlaten en post vatten op het middenveld waardoor Kobe Cornelissen zich meer offensief kon uitleven en het vertrekpunt werd van haast al hun aanvallende acties. De rood-groenen domineerden verder en legden mooie driehoekjes op de mat, maar misten de grinta van de eerste helft. Toch waren er nog mogelijkheden op een vijfde treffer maar de Meensel-verdediging was alerter en doortastender en ook Stukke verrichtte nog een paar noodzakelijke reddingen. Na een geharrewar in de TW-verdediging beloonde de hardwerkende Willekens zichzelf met de eerredder voor de geel-zwarten. Een kwartier voor tijd speelde Kobe Cornelissen zijn broer Victor vrij op links die na wat getalm toch kans zag om op doel te trappen. Zijn schot dwarrelde echter tegen de doelpaal. Al bij al een eenvoudige en vlotte overwinning van TW 3000 tegen FC Meensel-Kiezegem dat niet in deze wedstrijden punten hoefde te sprokkelen.

Doelpunten: 2’ Smeets (1-0), 4’ Deboutte (2-0), 31’ Smeets (3-0), 45’ Deboutte (4-0), 66’ Willekens (4-1).