De U15 van Sportief Rotselaar trok aan het langste eind tegen Boka United

Bij de provinciale reeksen U15 haalden Boka United en het thuisteam Sportief Rotselaar de finale. Het verschil werd gemaakt door Omata met twee goals, de rood-gelen uit Dilbeek misten bij een 1-0-stand nog een strafschop. Finaal werd het in deze tweede finale van de dag op de vijftigste editie van de Jeugdcup Het Nieuwsblad in Rotselaar 2-0.

In de eerste twee kwarten ging het relatief op en neer met een licht overwicht voor het thuisteam. In het tweede kwart kon een aanvaller van Rotselaar alleen door. Er moest aan de noodrem getrokken worden, waarna een rode kaart volgde voor Boka. We gingen de pauze in met een anonieme 0-0.

In het derde kwart kon de snelle Omata de 1-0 aanbrengen. In het vierde kwart beging een thuisspeler hands en ging de bal op de stip voor Bodegem Kapelle United. Buyck zette zich achter de bal mikte en legde hem net over de lat. Goalie Deroost had de rechterhoek uitgekozen. Er volgde een snelle counter van Sportief, zonder resultaat. Aan de overzijde ging Benoit in het Rotselaarse strafschopgebied neer, de ref zag er geen overtreding in. Omata voelde halfweg het slotkwart zijn moment gekomen en ging op wandel vanaf eigen helft. Voor doel legde hij de 2-0 naast de goalie in de netten. Het bleef 2-0 en Rotselaar vierde op eigen veld!

Één gedachte over “Thuisploeg Sportief Rotselaar klopt Boka United bij de U15 finale Jeugdcup Het Nieuwsblad