logo Casalina

Thomas Pepermans keert voor Standaard Meerbeek de situatie om

Thomas Pepermans keert voor Standaard Meerbeek de situatie om
Standaard Meerbeek viert na de gewonnen topper tegen Lubbeek Foto: Standaard Meerbeek

Nummer tien van Standaard Meerbeek Thomas Pepermans besliste grotendeels de thuismatch tegen SMS Lubbeek, gezien hij twee keer scoorde. Hij vindt het enigszins verrassend om met zijn team aan de leiding te staan daar ze in een zware reeks staan in derde provinciale B. Pepermans vindt dat op basis van hun prestaties van de voorbije weken de leiding wel terecht is.

Pepermans is aan zijn tweede seizoen bij de blauwen bezig.

“De tegenstanders kennen me precies al een beetje, bij iedere wedstrijd zitten er me minstens twee tegenspelers op de huid. Telkens als ik de actie wil maken, moeten ze dat kleine foutje maken. Dat was tegen SMS Lubbeek niet anders. Gelukkig kreeg ik naar het matcheinde meer vrijheid, waarvan ik kon profiteren”, opent de twintiger uit Everberg. “De 0-1 bij de rust vond ik niet terecht, want beide ploegen deden het in de eerste helft even matig. Opeens scoorden ze dan toch de opener uit het niets. Na de rust stapten we met een grotere drive uit de kleedkamers. Zeker als we op achterstand komen kunnen we net dat extraatje, winnen we duels, lopen we en tonen we strijdkracht. Ik ben blij dat ik beslissend kon zijn voor mijn club.”

Standaard Meerbeek staat momenteel op kop en kan dat nog even blijven.

“Ik weet nog dat we dachten toen de reeksindeling bekend raakte, dat het een enorm zwaar jaar zou worden. Enkelen opperden dat we ons zouden moeten reppen om ons te redden en zie nu, we staan op kop”, wist Pepermans. “Nu moeten we even afwachten hoe lang die coronabreak zal duren. We kregen een weekje rust, maar trainen individueel voor we er volgende dinsdag met de club mee beginnen. Ik denk dat de onderbreking niet zo ingrijpend zal zijn als in maart, anders zullen vele clubs het financieel enorm moeilijk krijgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *