Thomas Pepermans bevestigt goede vorm met twee doelpunten

Thomas Pepermans met de passeerbeweging

Standaard Meerbeek speelt drie wedstrijden op iets meer dan een week tijd. Beginnen deden ze thuis tegen de Greunsjotters Vossem, woensdagavond gaan ze op bezoek naar KV Tremelo. Het drieluik zal afgesloten worden met een bezoek aan FC Tildonk die zich eveneens in de bovenste regionen van het klassement bevinden.

Het eerste hoofdstruk van de drie eindigde in het voordeel van de blauwen met 5-1.

“Ik ben nu net een maand uit blessure. Ik had mijn middenvoetsbeentje gebroken en dat had wat tijd nodig om te herstellen”, opende Pepermans. “In de loop van de eerste tien minuten hadden we het moeilijk met de manier waarop ze speelden. Daarna ging het beter kregen we twee à drie goede kansen, waar we jammer genoeg te weinig mee deden. Een kwartier voor rusten, kregen zij twee goede kansen waar er meteen ééntje van raak was.”

Tijdens de rust werden de koppen bij elkaar gestoken.

“We hebben besproken wat beter kon en kwamen allen gemotiveerd uit de kleedkamer. Onze tweede helft was heel sterk. We zijn hoog op hun verdediging druk gaan zetten. We veroverden de bal op hun eigen helft en kregen enorm veel kansen. Ik had ook meer ruimte om mijn acties te kunnen maken. Dan scoren we nog eens vier doelpunten op goede twintig minuten tijd. Waaronder ik twee en medespitsbroeder Vangilbergen eveneens. Deze doelpunten kwamen er vooral door het goede druk zetten. Zij zijn in mijn ogen niet echt meer gevaarlijk geweest in de loop van de tweede helft. Later scoorden we de vijfde goal, om de kroon op het werk te zetten na een hele sterke tweede helft.”

KV Tremelo ontvangt deze avond Standaard Meerbeek aan de Basdongenstraat, allen daarheen!