logo Casalina

Thomas Charlier met OHR Huldenberg op zoek naar regelmaat en winst tegen KFC Herent

Thomas Charlier met OHR Huldenberg op zoek naar regelmaat en winst tegen KFC Herent
OHR Huldenberg in Linden

Thomas Charlier (29) uit Huldenberg evolueert naar het beeld van zijn OHR Huldenberg door de competitie. Net zoals de Marie-Louise uit het alomgekende sfeerliedje van Bart Kaell gaat deze op en neer. De wit-zwarten voelden zich de voorbije speeldagen verkeerd bedeeld, andere keren kregen ze dan weer iets te veel voor wat ze op de mat brachten. Voorlopig kamperen ze op een achtste plaats.

“We speelden al flink wat goede matchen dit seizoen, maar kregen absoluut niet altijd de punten die we verdienden. Langs de andere kant, in de wedstrijden waarin we minder voor de dag kwamen, daar durfden we wel eens een tikkeltje te veel punten oogsten. Er is in zekere zin sprake van een evenwicht”, wist Charlier. “In Herent ken ik flink wat spelers, het is een vriendengroep die al jaren samen speelt en zo sluipen de automatismen erin. Het valt een beetje te vergelijken met ons team. Net zoals het gegeven dat we beiden voor de winst zullen gaan en dus ook offensief zullen voetballen. Ik verwacht een open strijd waarin zo goed als alles kan gebeuren. We staan nu achtste maar ambiëren eigenlijk top vijf, dat is geen verrassing. Gezien alles nog dicht bij elkaar staat in het klassement, kan er nog heel veel gebeuren. Hopelijk begint dat bij ons komende speeldag thuis tegen Herent met een zege”, besloot de verdediger.

Charlier begon op zijn vijfde tegen de bal te trappen in VK Eéndracht Eizer. Na avonturen bij Tempo Overijse en OH Leuven drong hij bij zijn terugkomst bij Tempo door in de eerste ploeg op zeventienjarige leeftijd. Daar bleef hij een jaartje of vier, waarna een jaartje KOVC Sterrebeek en enkele seizoenen bij ERC Hoeilaart volgden. Met de geel-zwarten kon hij de promotie vieren naar derde amateur en zakte hij eens. OHR is sinds een seizoen of vier om de twee weken op zaterdagavond zijn “vast adres”.

“Ik kom uit een sportieve familie: mijn broer Dieter ook bij OHR speelt. Mijn zus Ellen Charlier speelt bij de eerste ploeg van KV Mechelen”, vertelde Thomas.

Ter voorbereiding op deze match deed OHR het prima op bezoek bij KVK Tienen voor een oefenmatch. Ze wonnen er met 2-3, Charlier scoorde overigens met een rake volley.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *