’t Is gebeurd… Crossing Vissenaken onderuit tegen Boutersem United

Boutersem in het offensief in de eerste helft

In de heenwedstrijd, exact drie maand geleden, moest Boutersem United liefst 8 kernspelers missen en het onderspit delven tegen Crossing Vissenaken. Deze keer kon Boutersem au grand complet aantreden terwijl bij Vissenaken Billet en Schoofs ontbraken. Vissenaken wilde een verlengstuk breien aan 19 zeges op rij. Boutersem zocht revanche voor de thuisnederlaag in november 2022. Genoeg stof dus om 550 supporters naar Vissenaken te doen afzakken.

De vele fans in Vissenaken werden met plezier bediend

De talrijke toeschouwers bleven tijdens de eerste twintig minuten een beetje op hun honger zitten. Agbakwuru was het enig lichtpuntje. In minuut twintig stak Boutersem eindelijk het vuur aan de lont toen een vrije trap van Vanzavelberg nipt naast gedevieerd werd. Vissenaken riposteerde met een vluchtschot van Wanyberg dat stierf op een bos Boutersemse benen. Op het halfuur werkte thuisdoelman François een verre inworp van Vanzavelberg slecht weg, Stockx schouderde voor een eerste keer zijn geweer maar botste eveneens op een bos van benen. Vijf minuten later kon Oliviers aan de haal na slecht ontzetten van Boutersemdoelman Stroobants maar de afwerking was beneden alle peil. Dat deed Boogaerts beter met een uithaal die de vuisten van François testte. Marchal legde met de borst terug op Stockx, zijn harde schuiver noopte François tot een duik. Een ingestudeerde korte hoekschop van Vanzavelberg werd op de rand van de zestien nogmaals door Stockx naar doel gejaagd maar strandde nogmaals in een bos van benen. Op slag van rust legde Agbakwuru de bal breed, Stockx plantte er zijn wreef tegen en schoot met een magistraal vluchtschot de verdiende 0-1 voorsprong op het bord.

Uitblinker Uzo Agbakwuru in beeld

Aan de rust stond de ploeg met de meeste drang naar voren verdiend op voorsprong. Vissenaken speelde op veilig en kon geen vuist maken.

In de tweede helft verliet Vissenaken zijn egelstelling, Klompkes kon tweemaal dreigen. Op het kwartier kopte Wanyberg een vrije trap van Oliviers in de loop van Lentini die alleen voor doel naast besloot. Dat deed hij al vaker veel beter gedaan, maar het was niet echt zijn dagje. Boutersem prikte tegen met een vlotte combinatie tussen Vanparijs-Stockx en Marchal die er een corner wist uit te slepen. Vanzavelberg achter de bal, de ervaren Stockx dook haast ongemerkt op aan de eerste paal maar zijn kopbal weerd geblockeerd op de lijn. Een kwartier voor tijd begon Agbakwuru aan zijn zoveelste raid op de flank en dwong een nieuwe corner af. Vanzavelberg koos nu voor een lange variant, de mee opgerukte Nys kopte tegen de lat, Meeus mengde zich in het ontstane geharrewar. Het was uiteindelijk Agbakwuru die de bal over de doellijn frommelde. (0-2).

Met nog tien minuten op de klok startte Vissenaken zijn slotoffensief.

Libero Roosen kwam mee vooraan postvatten en trof al snel de lat. Oliviers kon zich eindelijk een paar keer losmaken van zijn uitstekend spelende opponent Vanparijs maar ook dat bracht geen aarde aan de dijk. Vissenaken claimde nog terecht een strafschop, Roosen ging met de bal aan de voet tussen twee verdedigers in de Boutersemse zestien. Hij werd toch zichtbaar onderuit getrokken,  de scheidsrechter liet betijen. Boutersem zat te wachten op het nakend eindsignaal en Vissenaken profiteerde van dit concentratieverlies om via een gekrulde schuiver van Klompkes op pass van Mommen tegen te scoren, 1-2.

Coach Kris Deldime met zijn analyse

Al bij al een verdiende overwinning voor Boutersem United, waar de wil om te winnen sterker was dan bij thuisploeg Crossing Vissenaken. Ondanks de nederlaag mag Crossing Vissenaken terecht trots blijven over de negentien opéénvolgende zeges en ook op hun community voor een puike organisatie zorgde.