logo Casalina

Stormwind regisseerde de zege van Rapide Wezemaal tegen Sparta Haacht

Stormwind regisseerde de zege van Rapide Wezemaal tegen Sparta Haacht
Rapide Wezemaal (r) scoorde in de tweede helft tegen Sparta Haacht Statie

In de eerste helft tussen leider Rapide Wezemaal en ploeg in vorm Sparta Haacht Statie bleven de kansen beperkt. Ze speelden uitzonderlijk hun inhaalmatch op het kunstgrasterrein van VK Holsbeek. Het spel werd tot twee keer toe stilgelegd omdat enkele doelen langsheen het veld dreigden erop te waaien. In de tweede helft maakten klasseflitsen en een hattrick van Merckx het verschil.

Een kleine vijf Beaufort maakte voetballen lastig, maar een inhaalmatch inhalen bleek geen optie te zijn.

Het was twaalf minuten wachten op de eerste kans. Een vrije trap vanaf links van Merckx belandde namens Rapide aan de tweede paal. Doelman Delise greep in. Op minuut twintig vond Vandereet aan de overzijde ruimte, maar daar was goalie Van De Schoot er eveneens op tijd bij. Merckx bleef dreigen op capriolerende vrije trappen, Spartaverdediger Van Wuytswinkel zag een voorzet vanaf links nog nipt over de Rapidekooi vliegen. Wezemaal drukte, Haacht mikte op de omschakeling. Rond minuut veertig lag het spel even stil omdat een doel langs het veld bijna erop lag, enkele minuten later herhaalde zich hetzelfde enkele hectometers verder. De grootste kans kwam kort voor rust via Pijls over rechts. Hij wilde inspelen op Verheyden. Spartaverdediger Criel zat ertussen en verraste net niet eigen doelman Delise. Op slag van rust belandde een vrije trap van Rottiers in een hoopje speler, de bal rolde finaal naar Merckx. Hij zag zijn inzet gepakt door Delise.

Na de pauze was de wind nog aangewakkerd, niet dat daar vraag naar was…

Enkele minuten na rust werkten Verheyden en Bouali een mogelijkheid over rechts uit voor de “thuisploeg” en belandde de voorzet op de grens van het strafschopgebied bij Robeyns. Zijn schot vloog links rakelings naast. In minuut 55 kopt Bouali een voorzet naar de linkerbenedenhoek, Delise paraat met de reflex. Amper een minuut later stuurde Merckx zijn vrije trap staalhard naar de rechterbovenhoek, mogelijk week die iets af. Hij vervolledigde zijn hattrick met afstandsschoten. Sparta dreigde nog via Van Ransbeeck, hij werd vrijgespeeld na een actie van Vandereet. Hij werd afgezonderd voor doel, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Toen ref Lateur affloot, was iedereen enorm verheugd dat dit bijwijlen apocalyptisch matchverloop tot het verleden behoorde.

Doelpunten: 52′, 57′ en 65′ Merckx (1-0, 2-0 en 3-0)

Geef een reactie