logo Casalina

Sterk SK Nossegem moet de drie punten laten aan een efficiënt Standaard Meerbeek

Sterk SK Nossegem moet de drie punten laten aan een efficiënt Standaard Meerbeek
Jorn Schoolmeesters aan zet

SK Nossegem kreeg thuis een lesje in efficiëntie van een uitgekookt Standaard Meerbeek een sfeervolle streekmatch. De bezoekers kregen ongeveer een handvol kansen en konden er daarvan twee tegen de netten werken. Vander Straeten en in de slotfase De Backer brachten een 0-2-eindscore en drie punten terug naar Meerbeek. Thuisteam SKN had de wedstrijd in handen, maar kon niet afwerken voor doel en zakt zo weg uit de top vijf waartoe ze dit seizoen steeds behoorden. Standaard doet een goede zaak om het behoud. 

Bezoekende goalie Jorn Schoolmeesters (26) hield de netten schoon.

“Zij waren beter, maar wij winnen. Het kwam erop aan om geconcentreerd te blijven en pogen om me warm te houden in dit ijzige weer. Het was niet makkelijk als doelman in Nossegem. We hadden op voorhand een goed gevoel, de voorbije matchen komen de punten er makkelijker aan. De voorbije weken liep het ook vaak goed af. We spelen in team, zetten een blok en er is weer grinta aanwezig. Voordien zat het ons minder mee. Nu loopt iedereen dat extra metertje voor elkaar. Na de 0-1 hebben we niet al te veel meer weggegeven. We maakten nu een goede sprong in het klassement en staan middenin het klassement, alles staat nog relatief dicht bij elkaar. Volgende week wacht ons thuis het pittige Keiberg, ik ben benieuwd wat we tegen deze strijdvaardige ploeg uit de schoenen kunnen toveren”, besloot de doelman die aan zijn vierde seizoen Meerbeek toe is. Hij maakt met zijn levendige vriendin Inez Erps-Kwerps en omgeving onveilig.

Thuisdoelman Ken Vanhalle (35) baalde achteraf.

“We speelden het beste en domineerden. We beseffen dat we nu in de hoek zitten waar de klappen vallen. We krijgen ongeveer vier kansen tegen en daarvan gaan er twee binnen. Voor ons werden er twee strafschoppen niet gefloten en werden een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. De 0-1 viel na een lange bal en opeens stonden we op achterstand. In de loop van de laatste 20 minuten geven we alles op alles op zoek naar de aansluitingstreffer, maar dan lopen we in het spreekwoordelijke mes. We geloven nog in een goed vervolg van de competitie, maar we zijn op zoek naar waar het verkeerd loopt. Is het pech of iets anders? Gelukkig hebben we een positieve ingesteldheid. We komen er als groep wel uit. Het is een jammer puntenverlies, volgende speeldag trekken we naar Averbode. We hadden op voorhand liever gewonnen”, aldus de dertiger die samen met zijn vriendin Julie in Mechelen woont.

Ken Vanhalle hield net de bal uit zijn netten
Ken Vanhalle hield net de bal uit zijn netten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *