logo Casalina

Steenokkerzeel Vlug-Op sluit heenronde doeltreffend af!

Steenokkerzeel Vlug-Op sluit heenronde doeltreffend af!
Derdeprovincialer Steenokkerzeel Vlug-Op viert na de riante 7-1-zege!

Na een stroeve competitiestart sloot Steenokkerzeel Vlug-Op de heenronde in derde provinciale c af op een propere zevende positie. De slotmatch van de eerste competitiehelft wonnen ze thuis afgetekend met een 7-1 tegen Meise B. Om 2021 met vrucht te kunnen afsluiten nemen ze het zondagnamiddag op eigen veld meteen op tegen leider Zemst Sportief.

Doelman Dylan Vereerstraeten (29) blikt terug op hetgene was en hetgene dat nog moet komen. Vereertstraeten verliet op zijn zeventiende de jeugd van het toenmalige SK Kampenhout, het huidige Sporting Kampenhout. Hij wou ervaring in een eerste ploeg opdoen. Hij kwam eerst terecht bij Haacht-Wespelaar in tweede provinciale, ondertussen is dit KVC Haacht. Na tussenstops bij Sporting Erps-Kwerps en VK Berg-Op wou hij enkele seizoenen geleden de keeperhandschoenen aan de haak hangen na een zoveelste knieoperatie. Uiteindelijk kwam er een unieke kans uit de lucht vallen toen HO Veltem nog op zoek was naar een ervaren tweede doelman. Corona bracht dit avontuur snel ten einde.

Het avontuur bij Steenokkerzeel begon zeer stroef na een zwakke voorbereiding.

“Ik ga niet onder stoelen of banken steken dat ik toen vreesde voor een degradatie. Als keeper was ik enorm blij met een probeersel om te starten aan de competitie met een 4-4-2 opstelling. Twee rijen van vier spelers brengt immers veel volk achter de bal op de been en zo kunnen we direct spelen, de kortste weg naar doel! Dat veroorzaakte een furieuze competitiestart en we draaiden lang mee in de top vijf. Helaas hebben we die rol wel moeten lossen na een mindere maand november. Met uitzondering van Beigem hebben we ook alle ploegen uit de huidige top vijf het vuur aan de schenen kunnen leggen, daarom denk ik dat onze huidige zevende plaats gerechtvaardigd is. Die 7-1 tegen Meise B deed deugd om de heenronde mee af te sluiten”, wist de doelwachter uit Kampenhout.

Voorlopig ziet Vereerstraeten geen reden om zijn Steenokkerzeels avontuur snel te beëindigen.

“Ik ben reuzeblij dat ik het voetbalplezier bij het uiterst sympathieke Steenokkerzeel heb teruggevonden. Een goede mix tussen jonge spelers en enkele ervaren rotten, die in de herfst van hun carrière zitten, staan paraat voor een goede sfeer. “De dobbeleirs”, ons zwarebierenclubje, moeten elke donderdagavond door de vrijwilligers gewezen worden op het sluitingsuur. Indien de huidige kern de intentie uitspreekt om te blijven zie ik dan ook niet veel redenen om andere oorden op te zoeken. Ondanks mijn leeftijd hoop ik toch nog enkele seizoenen van belang te kunnen zijn in tweede en derde provinciale. Veel zal afhangen van hoe lang “ons ma” mijn voetbalwas nog wilt doen.”

Over enkele dagen hervatten de blauwen de terugronde meteen tegen leider Zemst.

“Dat zal met een gehavende ploeg zijn,. De dochter van Gregory Cornelis zal uitgerekend die dag worden gedoopt. Dries Vancraeynest moet deze week onder het mes met een maand revalidatie als gevolg. Voorts kampen enkele spelers, waaronder kapitein Goran Meuleman met lichte blessures. Jarl Beckers is er wel opnieuw bij na een quarantaineperiode. Het zal pittig worden tegen Zemst, maar we hopen op het beste.

De heenmatch op Zemstse ondergrond ging nipt verloren met 2-1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *