logo Casalina

Standaard Neerwinden vol aan de bak voor derby tegen SC Orsmaal

Standaard Neerwinden vol aan de bak voor derby tegen SC Orsmaal
De groenen van Neerwinden kiezen tegen Orsmaal voor de aanval

In vierde provinciale staat zondagnamiddag vanaf 14.30 uur de derby tussen Standaard Neerwinden en de buren van SC Orsmaal op het programma. Normaal een pittige strijd, maar door de verjonging bij Neerwinden zijn er een flink aantal spelers voor wie het de eerste streekmatch tegen Orsmaal zal worden.

Coach Mathias Geysens werpt zijn blik op de ontmoeting.

“Het was en is altijd een speciale match. Ik hoop dat dit nu opnieuw het geval zal zijn, maar wij zijn momenteel een relatief jonge ploeg. In competitie verband heeft meer dan de helft nog niet tegen Orsmaal gespeeld. Deze wedstrijd winnen zou ons al eens deugd doen, want door corona verloopt alles verre van ideaal.”

Thuis pakten de groenen al de meeste punten, namelijk acht op elf.

“Het is uiteraard wel altijd tof als je voor eigen publiek kunt winnen, dat gaan we nu ook proberen te realiseren. De competitie was voor ons tot nu toe geen enorme meevaller. We staan gedeeld tiende met twee andere teams, maar die positie is veel te laag voor de kwaliteiten die we in huis hebben. De voorbije periode speelde de blessurelast daar ook een rol in. De derby winnen tegen Orsmaal zou fijn zijn, kwestie dat we een goed gevoel hebben met het vooruitzicht tegen Crossing Vissenaken B en KVK Tienen B. Dat zijn dan de laatste matchen voor de winterstop.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *