Standaard Neerwinden overtreft in tweede helft K Halle VV

Standaard Neerwinden (l) en reeksgenoot K Halle VV

In het vriendschappelijk onderonsje tussen vierdeprovincialers Standaard Neerwinden en K Halle VV overtrof de gastheer de bezoekers vooral in de tweede helft. Bij de rust stond het 1-0 voor de thuisploeg, de bezoekende blauwen kwamen gelijk via een knap en zwabberend doelpunt van Rutger Knaepen. Daarna ontbond vooral thuisspeler en nieuwkomer Dieter Vrancken zijn duivels met twee doelpunten en een assist, 5-1 was na afloop van de regulieren speeltijd het eindresultaat.

Ongeacht het gegeven dat beide teams volgend seizoen in vierde provinciale A uitkomen, vonden ze een oefenduel nuttig.

Standaard begon met de druk, Halle probeerde via snelle passing de ruimte te vinden. De eerste echte kans volgde via Vrancken na acht minuten, hij trapte overhoeks. Doelman Weyermans lag in de weg, ook Bonomi en Berwaerts konden in de rebound niet afwerken. Aan de overzijde mikte Van Den Heuvel vanaf de linkerflank de bal centraal naar Rutger Knaepen, hij schoot links naast. Na iets meer dan twintig minuten verliet bezoeker Sortet trekkebenend het veld, zijn plaats werd ingenomen door Laurens Knaepen. Neerwinden bleef drukken met kansen van Vrancken, Bonomi en Hombrouckx. Enkele minuten voor rust maakte Champagne vanaf links de actie en schoof hij aan de linkerpaal binnen, 1-0!

In de tweede helft begonnen de blauwen hoger te spelen. Een afstandsschot van buiten het strafschopgebied van Knaepen caprioleerde mooi rechtsboven binnen, 1-1. De groenen reageerden, Vrancken schoof een voorzet binnen en even later zette hij een penalty om nadat Champagne neerging na contact met bezoeker Tits, 2-1 en 3-1. Tussendoor probeerde Hallenaar Sortet thuisgoalie Branckaute met een te hoge lob te verrassen. Na een mooie voorbereidende actie van Champagne had Bonomi de tijd om de 4-1 in doel te werken, Hombrouckx liet de score nog tot 5-1 oplopen.

Vrancken (4) schoof zonet de 3-1 binnen

Doelpunten: 43′ Champagne (1-0), 50′ Knaepen (1-1), 52′ en 60′ Vrancken (2-1 en strafschop 3-1), 63′ Bonomi (4-1), 71′ Hombrouckx (5-1)