Standaard Meerbeek start goed

Doelman Jonas Kumps doet het prima bij Meerbeek

Standaard Meerbeek kroonde zich in de openingsmatch in derde provinciale B als winnaar in de halve derby tegen de Greunsjotters uit Vossem. Na de reguliere speeltijd stond de 3-2-eindstand op het scorebord en waren de drie punten binnen voor de blauwen van trainer David Verbeek.

De bezoekers speelden vorig jaar nog een reeks hoger en werden bekeken als één van de titelfavorieten.

“Op basis van de tweede helft was die overwinning voor ons terecht. We moeten toegeven dat ze in de eerste helft als een sterke ploeg naar voren kwamen. Gelukkig waren we fysiek de beteren. We zijn blijven drukken en bleven erin geloven. Nadat we 0-2 achter kwamen, viel de aansluitingstreffer op het perfecte moment, rond de vijftigste minuut. Daarna volgde een perfect scoreverloop voor ons met de bevrijdende 3-2 rond de tachtigste minuut. Iedereen was enorm blij met die zege tegen Vossem, dat schonk iedereen een leuke boost. In deze stevige reeks doet het deugd om te beginnen met een overwinning”, reageerde een opgetogen Verbeek.

De blauwen trekken volgende zaterdagavond om 19.45 uur naar promovendus Herent B.

“Hoe sterk zij voor de dag zullen komen, zal afhangen van de afhakers bij de eerste ploeg van Herent. Wij hebben er na deze zege wel zin in.”