Standaard Meerbeek krijgt deksel op de neus van Union Bossière Gembloux

Standaard Meerbeek (l) ging eruit tegen UB Gembloux

Het verhaal van Standaard Meerbeek in de Croky Cup voor dit seizoen is geschreven. In de eerste helft had Meerbeek de betere kansen en kwam Gembloux zelfs met tien te staan. Ook in de tweede helft kregen de blauwen kansen, ze kregen het spreekwoordelijke deksel op de neus.

De sfeer op de bezoekende bank zat goed

Net na de aftrap kwam thuisspeler Nahimgombeye één op één met uitgoalie Lesire. Hij pakte uit met een enorme reflex en redde. De bezoekers zochten de lange bal of speelden in op snelle spits Guede die de flank benutte. Het spel ging op en neer, de bezoekers schoven een mannetje bij op het middenveld en kregen zo meer grip op het spel. Op het half uur een vrije trap vanaf links van Van Och, Lesire tikte in de verste hoek in corner. De inlopende Blomme kon er net niet bij. Naar de rust toe kwam Gembloux er meer uit, Sabbe trapte vanaf 35 meter net over doel. Guede, die al geel had, ging neer in het Meerbeekse strafschopgebied. Meerbeek riep om geel voor schwalbe, de ref wuifde weg. Het was slechts uitstel van executie een minuut later zette Guede een zware tackle in op Hendrickx, tweede geel en douchen. De daaropvolgende vrije trap mikte Van Och op de lat.

Kort na rust kopte bezoeker Laurent de 0-1 binnen, ware het niet dat de lijnrechter offside vlagde. Nahigombeye kon net niet afwerken in de kleine rechthoek rond het uur. Met nog een kwartier te gaan plaatste Lengele een vrije trap vlakbij Velghe, die aan de tweede paal binnenwerkte, 0-1!

Velghe en Laurent vieren de 0-1

De Backker mikte een minuutje later een vrije trap in de rechterkruising, opnieuw Lesire met de supersave. In extra time claimde De Backker een doelpunt na een schot, maar de ref oordeelde dat Lesire zijn inzet op de lijn stopte. Protest leverde De Backker enkel geel op. Nn extra tijd keek bezoekende invaller Remacle tegen zijn tweede geel en rood aan. Het veranderde niets meer aan de score.

De vrije trap van De Backker werd door Lesire uit de kruising gehaald

De blauwen kwamen niet zonder averij uit de bekermatch tegen UB Gembloux. Middenvelder Bideloo viel in op het uur en moest er op minuut 85 uit. Bij een duel kwam hij slecht neer op de schouder. Na onderzoek bleek dat zijn schouderkop was afgebroken, hij is enkele maanden out.

Doelpunt: 76′ Velghe (0-1)