Standaard Meerbeek haalt uit in topper op FC Tildonk

De 2-3 van Meerbeek op penalty in beeld gebracht

Na een gelijkopgaande eerste helft in de topper tussen FC Tildonk en Standaard Meerbeek stond het 2-2 aan de rust. Het signaal voor de bezoekers om krachtig door te gaan in de tweede helft. Het werd uiteindelijk een stevige 2-7, waardoor de blauwen aan de leiding blijven in derde provinciale b. Standaard ontvangt zondagnamiddag tweede Rapide Wezemaal.

Na amper enkele minuten kopte Torfs een voorzet over Meerbeekkeeper Kumps, 1-0, van een stevig begin gesproken! Verdedigende middenvelder bij Tildonk, Glenn Moyaerts was ondertussen uitgevallen met een hamstringblessure. De 1-1 op minuut 25 wilde een verdediger van Tildonk de bal wegtrappen in het eigen strafschopgebied, maar die kwam bij Pepermans terecht die scoorde, 1-1. Iets na het half uur was Booten uitgebroken en bracht hij Tildonk weer op voorsprong, 2-1. Het was weer Pepermans die gelijk maakte, nu maakte hij een ware carambole af. We gingen rusten met 2-2.

Net na de rust zette Meerbeek een offensief naar voren neer.

Pepermans ging neer in de Tildonkse zestien en kreeg een penalty, kapitein Van Och zette die om in de linkerbovenhoek, 2-3! Aan de overzijde miste Arnauts rond het uur de kans op de gelijkmaker, die ging over. Kort daarna ging Booten de actie aan en trapte hij twee keer op doel, maar dat werd afgeweerd. Ook Torfs vuurde voor Tildonk naar doel, zijn inzet ging over. Aan de overzijde kwam De Backker uit zijn zetel, ging hij aan de haal en maakte hij het overhoeks af, 2-4. Met nog ongeveer een kwartier speelde Pepermans zich vrij, hij mikte de bal enig mooi in de linkerbovenhoek, 2-5. De spelers gingen vieren met de fans.

Van Och (r) die de 2-6 net scoorde
Van Och (r) die de 2-6 net op vrije trap scoorde, Pepermans (l) gaat meevieren

Met nog tien minuten te gaan trapte Van Och een vrije trap iets voor het strafschopgebied in de linkerbovenhoek, 2-6. Pepermans rondde een snelle aanval af en tekende de eindscore aan, 2-7!

Doelpunten: 3’ Torfs (1-0), 25’ Pepermans (1-1), 32’ Booten (2-1), 35’ Pepermans (2-2), 60’ Van Och (2-3 strafschop), 68’ De Backker (2-4), 80’ Pepermans (2-5), 83’ Van Och (2-6), 87’ Pepermans (2-7)