logo Casalina

Standaard Meerbeek en VC Bekkevoort oefenen, Meerbeek aanvallend decisief

Standaard Meerbeek en VC Bekkevoort oefenen, Meerbeek aanvallend decisief
Oefenmatchen zoals tussen VC Bekkevoort (l) en Standaard Meerbeek hebben enkel mogelijke toeschouwers in de kantine

Standaard Meerbeek won een ondergeregend oefenduel van VC Bekkevoort. Vooral in de tweede helft werden op offensief vlak de puntjes op de i gezet door de blauw-witten, in de eerste helft was het grotendeels aftasten geblazen tussen beide derdeprovincialers die in verschillende reeksen uitkomen. Bij momenten verzandde het spel in het middenveld in een opéénvolging van snel balverlies, maar in de zone van de waarheid kwamen de gevolgen van deze verkeerde passen zelden.

Standaard begon het meest aanvallend aan de partij. Pepermans zocht de ruimte, Blomme en De Backker gingen hoog storen. Bekkevoort bracht de eerste echte kans via een vrije trap van Legiers, thuisdoelman Jorn Schoolmeesters ranselde uit de rechterhoek. De bezoekers poogden enkele keren Meerbeek op snelheid te verrassen, het bleef grotendeels bij intenties. Met nog tien minuten voor de pauze trapte bezoeker Timmermans voorlangs.

In de tweede helft was het middenveldspel bij momenten slordig, met flitsen kwamen er mooie acties uit.

Vijf minuten na de pousse-café kwam De Backker alleen tevoorschijn voor bezoekende goalie Isenborghs, deze mepte de bal in extremis nog weg. Bekkevoort zette minder druk op de bal dan het thuisteam. Gelukkig toonden Noels, Ryan Torbeyns en Timmermans zich alert om gevaarlijke ballen te verwijderen, ook in de opbouw droegen ze hun steentje bij. Met nog iets meer dan twintig minuten te gaan zette Meerbeekkapitein Jordi Van Och zich achter de bal, hij trapte en deze verdween tussen de linkerpaal en doelwachter Isenborghs, 1-0.

Van Och (l) opende de score en wordt gefeliciteerd door De Backker
Van Och (l) opende de score en wordt gefeliciteerd door De Backker

Het begon ook zwaarder te regenen. Bekkevoort reageerde met een mooie diepe bal van Heeren op Wijnants, maar deze laatste leed balverlies. Het spel ging op en neer, dat was niet naar de zin van De Backker. Na een actie realiseerde hij de 2-0. Enkele minuten later lanceert invaller een mooi schot, maar Isenborghs stond paraat. Bezoeker Vanderlinden leek op weg naar een eerredder, Van Och kwam inderhaast de meubelen redden.

Doelpunten: 68′ Van Och (1-0), 78′ De Backker (2-0)

Geef een reactie