Staartploeg HO Veltem verrast ongeslagen leider Kampenhout

HO Veltem moet de laatste horde nemen naar de redding

HO Veltem verlaat stilaan de onderste regionen van eerste provinciale en heeft dat te danken aan een recente zes op zes. Die werden uit behaald op SC Aarschot en thuis tegen leider Sporting Kampenhout. Vooral dat laatste resultaat, een 2-1, was een donderslag bij heldere hemel qua resultaat, maar toont aan dat deze competitie bovenal een tikkeltje onvoorspelbaar blijft.

Nabil Rabhi en Gert Adriaens waren de auteurs van de 1-1 en 2-1 tegen de titelkandidaat.

Rabhi bracht met een afstandsschot rond het uur de 1-1 aan.

“Werkelijk niemand had op voorhand verwacht dat we de leider gingen kloppen, allerminst wij. Ook voor de competitie waren dit punten waarop we niet rekenden Ze begonnen aan een hoog tempo aan de wedstrijd en scoorden al na tien minuten. We vreesden al luidop: “Oei, we gaan een moeilijke namiddag tegemoet.” Bij de rust moeten ze gedacht hebben dat de buit al binnen was, omdat ze in de tweede helft gingen veel nonchalanter en minder snel voetballen. Het balbezit was voor ons en we deden er iets mee. Op basis van de tweede helft was de winst zeker verdiend. Mijn goal was een mooi afstandsschot en het bracht euforie met zich mee. We speelden het daaropvolgende kwartier mooie kansen bij elkaar en maakten op corner nog de 2-1!”, blikte de doelpuntenmaker terug. “Het verschil met het competitiebegin is groot. Kampenhout was ongeslagen en wij kloppen hen. We hebben veel potentieel, maar we raakten het vertrouwen kwijt na enkele minder goede prestaties. We moeten vol vertrouwen ons volgend duel, thuis tegen Out-Hoegaarden, aanvatten. Met die zes op zes raken we onderaan stilaan weg en schuiven we op”, vertelde de middenvelder.

Student Gert Adriaens bracht de 2-1 aan en is al even gevaarlijk.

“Ik had gemerkt dat Kampenhout bij corners niet zo geconcentreerd stond te spelen. Na doorkoppen van Vander Sande stond ik alleen voor doel en maakte ik af. Ik probeer als middenvelder aanvallende impulsen te geven, ik vind het belangrijk om diepgang te geven. Ik was de voorbije weken al nadrukkelijk op zoek naar mijn eerste competitiegoal en die maak ik dan tegen de ongeslagen leider. Het is goed dat we tegen hen de punten pakken, daar er veel ploegen zijn die dat niet kunnen presteren. We kunnen eindelijk, na vele blessures, eens spelen met onze typeploeg en dat rendeert onmiddellijk. Deze overwinning schenkt vertrouwen en brengt hopelijk een boost naar wat nog komen moet, te beginnen komende zondag thuis tegen Out-Hoegaarden”, wist de matchwinnaar.