logo Casalina

Sporting Molenbeek ijvert voor de redding in een sterke reeks

Sporting Molenbeek ijvert voor de redding in een sterke reeks
Sporting Molenbeek twee seizoenen terug

Derdeprovincialer Sporting Molenbeek versterkte zich naar volgend seizoen toe, want de andere teams in hun reeks hebben ook niet stil gezeten. In eerste instantie opteren ze enkel en alleen voor de redding in een reeks waarin het merendeel van de andere teams zich in de buurt bevinden.

Molenbeek heeft Jordy Thielens (SK Deurne) aangetrokken, ze rekenen op hem voor doelpunten. Dat was vorig seizoen hun grootste probleem, hun productiviteit moet via de aanvaller opgekrikt worden. Middenvelder Jordy Laeveren (KVC Langdorp)  moet ervaring uit derde provinciale brengen op het middenveld, ook Lennert Pans (FC Geetbets) is een nieuw gezicht. De blauwen kunnen opnieuw rekenen op twee spelers die langdurig geblesseerd waren middenvelder Kristof Verheyen en Yoran Van Laer.

Mathias Robeyns stopt na een langdurige blessure en wordt trainer van de reserven. Maarten Maesen stopt met voetballen als gevolg van aan verhuis.

Trainer Bjorn Ruysen overschouwt de mogelijkheden.

“We bevinden ons in een mooie reeks, Boutersem United neemt het overgebleven plaatsje in van Houtem-Oplinter B. We gaan er alles aandoen om ons te redden. Tijdens de korte coronacompetitie pakten we één puntje, uitgerekend tegen leider VC Bekkevoort. Die coronabreak viel ideaal om die negatieve spiraal te doorbreken. Ik verwacht een mooi maar moeilijk seizoen”, aldus Ruysen. “Vissenaken, Bekkevoort en Binkom gaan het goed doen, maar daarbuiten heb je nog vele onvoorspelbare teams in onze reeks. KDN United was trouwens het beste team waartegen we uitkwamen, zij hebben ook iets in hun mars. Ook Glabbeek en Waanrode hebben zich serieus versterkt. Hopelijk mogen de fans snel terug komen kijken, zodat we wekelijks derby’s kunnen spelen voor flink wat volk.”

Sporting Molenbeek is trouwens nog op zoek naar een tegenstander voor een oefenwedstrijd op zaterdag 25 juli. Geïnteresseerden kunnen terecht op bij de T1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *