logo Casalina

Sporting Kortenberg staat na goede competitiestart pas … tiende

Sporting Kortenberg staat na goede competitiestart pas … tiende
Eens de geel-zwarten aanvallen is het vaak storm op zee

Sporting Kortenberg speelde in vierde provinciale C gelijk op het jeugdige KVC Haacht B en haalde thuis uit tegen Klim-Op Begijnendijk. Ze pakten nog maar een vier op zes omdat ze op twee andere weekends vrij waren en op de vijfde en de voorlopige slotspeeldag tegenstander Wezemaal B de match liet uitstellen als gevolg van een coronabesmetting. Trainer Werner Lambaerts kan op zich weinig vertellen over hun “korte start”.

Ze speelden op zich een goed begin, maar omdat ze drie matchen achter staan tegenover de rest bengelen ze aan de onderkant van de middenmoot.

“We begonnen met een gelijkspel op Haacht B, daar kwamen we niet goed voor de dag. Tegen Klim-Op waren we goed gestart tegen een prima elftal. Ze kregen twee grote kansen, maar konden die niet afmaken. Wij realiseerden de 1-0, daarna ging het snel. Wij speelden accuraat op de omschakeling en zij bleven komen en dan krijg je al eens een score zoals 7-2. Daarna waren we twee weekends op rij vrij en viel er corona bij Wezemaal B te noteren. Op zich heb je amper een verhaal over de start gezien we drie wedstrijden achter lopen op de rest”, aldus T1 Lambaerts.

De trainer moet in deze periode zijn troepen mentaal fris houden met het oog op wat nog komen moet.

“We geven onze spelers in deze periode drie challenges per week, twee daarvan omvatten lopen en ééntje is gericht op een technische oefening. We moeten onze spelers fysiek en mentaal in orde houden voor het geval de competitie opnieuw zou beginnen, dat zal zeker niet meer in 2020 gebeuren. Het is voorlopig afwachten en bijsturen op basis van de evoluties van corona”, wist Lambaerts die normaal gezien deze zondagnamiddag op de bank ging zitten bij Sporting Kortenberg op bezoek bij de buren van Sporting Erps-Kwerps. In plaats van deze spetterende derby en de voorbereiding daarop moet de T1 het houden bij wandelen en lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *