Sporting Kampenhout versloeg KFC Diest in tumultueus vertoon

Sporting Kampenhout en KFC Diest bij een gezamenlijk groepsbeeld net voor de match

Sporting Kampenhout blijft thuis een goed rapport scoren, deze keer moest KFC Diest met 3-0 huiswaarts. Uitblinker bij het thuisteam was Maxime Janssens met twee doelpunten en een assist, kortom hij was bij alle treffers betrokken. Voor de wit-zwartgetinte bezoekers was de ref de zondebok, volgens hen had hij de hand in twee doelpunten waardoor ze zo goed als kansloos waren.

In de evenwichtige eerste helft kregen beide teams hun kansen. Rond het kwartier ging Put door. Verdediger Habarugira schermde schijnbaar af en doelman Rosala raapte de bal op. De ref gaf een onrechtstreekse vrije trap voor een terugspeelbal net voor het strafschopgebied en zo viel de 1-0 na een vrije trap, subliem in de linkerhoek gelegd door Janssens. Net voor de pauze legde Put de bal nipt naast de linkerpaal, ook Azdad kreeg in twee keer nog een dot van een kans. De bezoekers hadden via Mbabazi (door op doelman Billast die redde met de rechterhand), Goulding en Erciyas (diagonaal schot vanaf links op voet van Billast) drie mooie kansen gekregen. Kampenhout reageerde met kansen van Er (verre lob die Rosala in twee keer te pakken had) en Azdad (inzet afgeweerd door Rosala).

Net na rust kreeg Kampenhout een penalty voor de 2-0. De bezoekers konden er niet mee lachen

“Ik hou er een klotegevoel aan over. We namen een goede start maar kregen in een eerste fase een vrije trap tegen terwijl mijn verdediger de bal afschermde, onterecht. Zo valt de opener. Net na rust valt een voorzet op het hoofd van diezelfde verdediger en dan op zijn hand, een misrekening. We kregen dan warempel een penalty tegen, de 2-0 en de speler kreeg zijn tweede geel en dus rood. Vanaf dan was het achter de feiten lopen. De ref floot alles kapot. De lijnrechter hield zich meer bezig met wat er op de bank gebeurde. We kregen twee onterechte treffers tegen, we verloren onverdiend. We werden hier genaaid, het is een schande”, ventileerde T1 Danny Boffin zijn boosheid. “Het klopt wel dat we buitenshuis moeilijker punten pakken. Na deze speeldag ben ik voor volgende week thuis tegen Nijlen drie spelers kwijt door een schorsing. Dat zal puzzelen worden”, zuchtte de Diestse T1.

Janssens zette de strafschop om en werkte af in de linkerhoek, 2-0. Diest kreeg via Mbabazi nog twee kansen op hetzelfde moment. Hij werd vrijgespeeld aan de linkerpaal en kopte in eerste instantie op het doelhout, de rebound werd weggewerkt. Kampenhout ontsnapte aan erger. Het werd zelfs beter voor hen. Een corner vanaf rechts belandde op het uur op de knikker van Avetisov die zijn 3-0 centraal in doel zag verdwijnen. Er vielen nog verschillende brandjes te blussen. Onder meer toen invaller Van Loock met nog tien minuten te gaan Goovaerts onderuit tackelde. Die had hierdoor pijn aan de knie, maar stond kwaad op en gaf Van Loock een harde duw. Beiden kwamen weg met geel, vooral Goovaerts werd relatief mild bejegend.

“We wisten dat het een moeilijke match ging worden, we begonnen er met een goede organisatie aan. We kregen in de eerste helft drie grote kansen, zij ééntje. Alle details verliepen gelukkig in ons voordeel. We hebben hier weinig weggegeven en speelden de meeste mogelijkheden bij elkaar. We wonnen verdiend. Eerder werden we soms niet beloond voor ons spel en prestaties, nu wel, dat mocht wel eens. Ik begrijp dat zij ontgoocheld zijn en misschien klachten hebben over de arbitrage. We moeten naar onszelf kijken en genieten van deze prestatie”, wist thuiscoach Denis Dessaer.

In deze relatief sportieve match vielen overigens acht gele kaarten en één rood exemplaar.