Sporting Kampenhout troeft FC Melsbroek af in derby

Sporting Kampenhout (r) hield de punten thuis in de derby tegen FC Melsbroek

Sporting Kampenhout nam al snel de controle over de wedstrijd en gaf deze zelden weg aan de bezoekers uit Melsbroek. Snelle tegenstoten via Buscema en Mbey vonden geen weerklank in de vorm van doelpunten. Kampenhout scoorde op de juiste momenten en peigerde de tegenstander fysiek af. Op enkele uitzonderingen na was het laatste half uur een maat voor niets, de match was gespeeld.

Er werd begonnen met een minuut stilte voor de overleden Rik Charels, decennia een boegbeeld bij de supporters, die ook de club hielp in het verleden. Daarna gaf materiaalverantwoordelijke Rudy Verboogen de matchbal en de daaropvolgende aftrap.

De matchbal van Rudy Verboogen

Aanvankelijk probeerden Brusk en Vangrunderbeek voor Kampenhout via links acties in elkaar te sleutelen.

Rond de tiende minuut kwam de bal twee keer voor de voeten van thuisspeler Put, hij zag zijn pogingen steeds afgeblocked. Nog was de bal niet weg, via Brusk kwam de bal bij Vangrunderbeek die naast legde. Gaandeweg ontwikkelden zich enkele pittige duels tussen thuisspeler Avetisov en Mbey, het kwam maximaal tot een opstootje waarna beiden een waarschuwing kregen van de ref. Rond minuut twintig zette bezoeker Vermeulen zich achter een vrije trap op de grens van de Kampenhoutse zestien. Hij plaatste de bal in de linkerhoek, ook doelman Billast lag daar. De rebound kwam tot twee keer toe bij Buscema en evenveel redde Billast. Drie reddingen op nog geen halve minuut!

Kort nadien de actie van Jonckheere op rechts, die zette voor op Vangrunderbeek die een omhaal uit de sloffen toverde. Zijn actie miste richting en vloog naast. Net voor het half uur een stroomversnelling van de blauw-gelen; Put en Roekens met een snelle actie. Brusk werd weggestuurd maar zag zijn schot op doelman Vervecken belanden, een eerste serieuze waarschuwing. Kort daarna was het prijs, Avetisov werkte een verre voorzet vanaf rechts binnen, 1-0! Melsbroek reageerde via Noë die de neus aan het venster stak. Vermeulen speelde kort daarna centraal de bal diep op Mbey. Hij mocht randje buitenspel door, maar Billast was er op tijd bij.

Avetisov scoorde zonet de openingsgoal

Na de rust was het allemaal iets minder qua hoeveelheid van acties, maar als ze lukten waren ze mooi om zien.

Zo ook de 2-0 van Vangrunderbeek. Na een weergalloze actie over links drong hij het strafschopgebied binnen en besloot staalhard vanuit een scherpe hoek. De bal vloog binnen aan de tweede paal, 2-0! Bezoeker Buscema liet niet betijen en ging op Billast af, diens timing liet hem niet in de steek en hij maakte het naderende gevaar onschadelijk. Op minuut 68 werkte Put een voorzet vanaf rechts in doel. De bal leek nog af te wijken op thuisspeler Vermeulen, maar werd toegekend aan Put. Melsbroek ging hoger druk zetten, Buscema trapte rechts naast. Bezoeker Salvi kopte met nog enkele minuten te gaan naast.

FC Melsbroek verspilde vooraan veel energie maar zag veel kansen afgeweerd

Kampenhout blijft op kop en loopt een puntje uit, ze tellen nu acht éénheden bonus op Borght-Humbeek én Wambeek-Ternat. Melsbroek zakt op zijn beurt van de vijfde naar de zesde plaats.

Doelpunten: 33′ Avetisov (1-0), 53′ Vangrunderbeek (2-0), 68′ Put (3-0)