logo Casalina

Sporting Kampenhout pakte zijn eerste punt, het is nog wachten op de eerste treffer

Sporting Kampenhout pakte zijn eerste punt, het is nog wachten op de eerste treffer
Bezoeker Brusk zet een versnelling in

Eersteprovincialer Sporting Kampenhout greep voorbije speeldag zijn eerste puntje na een 0-0 thuis tegen KCVV Elewijt op eigen veld. Opmerkelijk is dat ze op 360 minuten tijd nog niet één keer de weg naar doel konden vinden. Een wereld van verschil in vergelijking met vorig seizoen, in derde amateur gebeurde dat wel eens in de openingshelft, maar gingen ze er dan in de tweede helft vaak erop en erover.

Eerder in de bekercompetities bleek scoren geen probleem, in de openingsronde van de Beker van België thuis tegen Hekelgem kwam het tot een ruime score.

Sportief verantwoordelijke David Pannis hoopt dat er na regen zonneschijn zal komen.

“De vele in te passen nieuwkomers hebben er zeker mee te maken, enkelen onder hen zijn nog niet fit. In eerste provinciale is het ook anders voetballen. Je moet eerst je duel winnen, dan kan je voetballen, dat zijn er enkelen precies niet meer gewoon. Ik bekijk toekomstig tegenstander Fenixx als de grote titelfavoriet. Wij hebben nooit gezegd dat wij daarvoor gingen, akkoord we vertonen wel altijd ambitie. Het besef was er dat dit een overgangsjaar ging worden. Onze ontbrekende sterkhouders vallen moeilijk te vervangen. We wisten dat het geen simpel jaar ging worden. We gaan nog moeten knokken voor een goed resultaat en ik verwacht dat dit het geval zal blijven tot op de slotspeeldag. Hopelijk is deze periode snel achter de rug”, verwoordde Pannis het gegeven waarvan iedereen aan de Zeypestraat luidop droomt.

Voorzitter Andries Vanhoof had het liever anders gezien, maar beseft dat het tussen de oren zit bij de spelers.

“Ik hoop dat deze periode snel achter de rug is en dat we aan onze relance kunnen beginnen. We speelden zondag degelijk, zeker defensief met Wauthy. Elewijtspits Gajanovic kreeg weinig klaar. We konden aanvankelijk weinig in hun zestien verrichten, naar het einde toe waren we wel nog levensgevaarlijk met Azdad, maar dat werd gered. We waren niet scherp genoeg aan de tweede bal. Daar komt ook nog bij dat we een centrale as missen tegenover vorig jaar. Het is binnenkort een jaar geleden dat verdediger Dino Jonckheere uitviel met een scheenbeenbreuk, hij sukkelt er nog mee. Aanwinst Wesley Vanbelle speelde ook nog maar één keer door een knieblessure. Middenvelder Maxime Janssens vertrok een jaar naar Dubai voor zijn werk. Aanjager Nik Vangrunderbeek vertrok, verdediger Azetisov stopte door een hernia. Ik ben meer ontgoocheld door de situatie dan in personen. We zullen geduld moeten hebben, we hebben niet het budget om in te grijpen zonder onze clubwerking in gevaar te brengen. Dat doen we niet, we hebben vertrouwen in de ploeg”, wist Vanhoof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *