Sporting Kampenhout en Olympia Wijgmaal spelen 3-3 gelijk, één van beiden heeft nog waterkansje op behoud

Olympia Wijgmaal (links) en Sporting Kampenhout komen beiden uit in eerste provincila na degradatie uit derde amateur

Sporting Kampenhout en Olympia Wijgmaal bleven in hun onderling duel er tot in de slotfase vol voor gaan. Wijgmaal, voor de gelegenheid in het rood,  kwam net na rust zelfs 0-3 voor maar zag de thuisspelende geel-blauwen in de 87ste minuut op gelijke hoogte komen via het tweede doelpunt van De Smidt. Met deze puntendeling schoot Olympia zich in de voet, het zakt voor het eerst sinds 2006 weer naar de provinciale reeksen. Kampenhout heeft nog een waterkans mits winst op Esperanza Pelt en op voorwaarde dat Witgoor Dessel geen punten pakt op Sint-Lenaarts.

Bij het thuisteam nam Brusk Er plaats op de linksback, met succes! Bij de bezoekers was Andreas Dewaet geschorst. In minuut twee ging Dupont door in het strafschopgebied. Hij poogde doelman Denis links te omzeilen en kwam ten val, strafschop volgens de ref. Mertens legde die in de linkerhoek binnen, 0-1.

Mertens scoort de penalty om de 0-1

Na amper vijf minuten weer prijs voor Olympia, Dupont zette zich centraal door en legde links in doel, 0-2. Koude douche voor Kampenhout. In minuut dertien is Er links ontsnapt, hij geeft de bal op dezelfde flank aan Roekens. Deze zet voor en aan de tweede paal komt De Smidt, piepen, 1-2 en vieren voor Kampenhout?! Of neen buitenspel gevlagd. Op welke fase dat het geval was, bleef onduidelijk, opnieuw een domper voor Sporting. Daarna trappen Poppe en Mertens namens de bezoekers op doel, Denis haalt steeds ui de rechterhoek. Maxime Janssens knalt een vrije trap in minuut 26 nog op de lat, bij Olympia stokte de opbouw. Een corner van Janssens vloog nog over het hoofd van Vangrunderbeek. Rusten bij 0-2, gezien Kampenhout de ploeg van de tweede helft was en is, viel er nog wat te verwachten.

Jitse Dupont met de 0-2

Kort na rust maakte Ephraïm de actie over rechts, hij kwam bijna tot aan de achterlijn en scoorde vanaf een extreem scherpe hoek, 0-3 en boeken toe zou je denken. Dat was buiten Maxime Janssens gerekend die enkele minuten later van geharrewar voor Wijgmaal doel gebruik maakte om de 1-3 in doel te planten. Deze twee doelpunten vielen net tijdens de minuten dat wereldkampioen Remco Evenepoel versnelde in Luik-Bastenaken-Luik en finaal winst pakte.

In minuut 54 schoot thuiskapitein Vangrunderbeek die voorop ging in de strijd links in het zijnet. Op het uur ging Janssens onderuit in het Wijgmaalse strafschopgebied, de ref zag er geen graten in. Iets na het uur ging Put rechts door tot op de achterlijn, hij legde het leer terug. Daar trapte De Smidt raak, 2-3. Het was geen goede namiddag voor hartpatiënten. Roekens trapte nog eens op doel, goalie Willems raapte op. Aan de overzijde mikte Ephraïm over en legde Dupont links naast na een corner.

De 2-3 stond iets na het uur op het scorebord

In minuut 87 volgde de kentering. De Smidt kreeg de bal rond de penaltystip en trapte een vallende bal naar de rechterhoek, 3-3 met nog enkele minuten speeltijd, alles te herdoen. Epolo miste nog twee kansen en Maxime Janssens trapte in minuut 89 nog op de binnenkant van de paal. In de slotminuut kwam een voorzet vanaf links afkomstig van Ceusters niet op bestemming, De Boes en Dupont stonden te wachten. 3-3 na een voetbalnamiddag die bol stond van emotie.

Doelpunten: 2′ Mertens (0-1 strafschop), 5′ Dupont (0-2), 47′ Ephraïm (0-3), 49′ Janssens (1-3), 62′ en 87′ De Smidt (2-3 en 3-3).

Epolo wijst "de schuldige" aan voor de 3-3, De Smidt die twee keer scoorde
Epolo wijst “de schuldige” aan voor de 3-3, De Smidt die twee keer scoorde