logo Casalina

Sporting Kampenhout beleeft thuis prima competitie-opener tegen KFC Nijlen

Sporting Kampenhout beleeft thuis prima competitie-opener tegen KFC Nijlen
KFC Nijlen (l) en Sporting Kampenhout hielden het op een 0-0

Sporting Kampenhout had enkele prima kansen om het laken in deze opener tegen KFC Nijlen in derde amateur b naar zich toe te trekken. Finaal werd het een 0-0-gelijkspel, iets waar men bij de blauw-gelen mee kon leven. Het verschafte hen hoop op hetgene hen nog te wachten staat in de competitie…

De aftrap werd gegeven door Kampenhouts schepen van sport Hilaire Van Hove (Open Vld). Al vanaf het prille begin dreigden de blauw-gelen via “Martin” Epolo. Ook Put toonde zich actief op de flank. Aan de overzijde toonde Nesen zich het meest bedrijvig. Eén van zijn voorzetten werd door doelman Billast ontzet met een ware voetveeg. Iets voor het kwartier zette thuisspeler Brusk zich links door, zijn voorzet waaide op de dwarslat. Een schot van Put iets later vloog lonks naast. Nijlen antwoorrdde met een diepe bal op Bruyninckx, zijn rush werd op het nippertje afgeweerd door Billast. Tussendoor kopte Epolo over. Opnieuw Nijlen iets na het half uur. Op het nippertje van buitenspel ging Peeters alleen door. Hij legde naar links af en bediende Bruyninckx. Diens schot werd door Billast overgetikt. De daaropvolgende corner redde Billast. Een voorzet van Put waaide nog over iedereen en Epolo kon niet in doel werken op het moment dat bezoekend goalie Bielen te ver uit doel stond. Bielen verliet tien jaar geleden als tiener Kampenhout, hij gaf een goede indruk in Nijlens doel. 0-0 bij de pauze.

De voorzet van Brusk komt op de lat terecht
De voorzet van Brusk komt op de lat terecht

Na de pauze steriele druk van het thuisteam. Bielen redde op een minuut tijd twee keer de spreekwoordelijke meubelen, eerst door de angel uit een kans van Epolo te nemen. Daarna haalde hij een vrije trap van Janssens uit de linkerkruising. Met iets meer dan tien minuten te gaan kwam dé kans van de match. Een magistrale diagonale voorzet van kapitein Vangrunderbeek begon op de linkerflank en kwam rechts terecht bij Put. Die zette koers naar doel, zijn trap belandde tegen de onderzijde van de rechterpaal en ging net niet over de doellijn in carambole. Voor de bezoekers brachten Vanderheyden en Nesen nog dreiging, maar het bleef bij een brilscore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *