logo Casalina

Sporting Erps-Kwerps staat mooi tweede

Sporting Erps-Kwerps staat mooi tweede
Joris Bellemans aan de aftrap

Na het zakken naar vierde provinciale C komt Sporting Erps-Kwerps weer aan de oppervlakte. Ze pakten een negen op twaalf en staan zo tweede in de tussenstand achter leider Bertem-Leefdaal B, zij smeerden hen thuis hun enige nederlaag aan. Het voorbije weekend wonnen de geel-blauwen thuis afgetekend van Klim-Op Begijnendijk met 4-0, vorige week wonnen ze ook al op KVC Haacht B met dezelfde cijfers.

Joris Bellemans was de auteur van de eerst twee van de vier treffers op strafschop.

“We speelden voorbije speeldag thuis tegen Begijnendijk. Dat team was in onze ogen een ploeg die bovenaan mee zou draaien in het klassement. De match zelf begon zonder grote kansen aan beide kanten, maar op het kwartier kregen we een strafschop na een trekfout in het penaltygebied. De voorsprong voelde als een bevrijding en al snel kregen we een tweede strafschop, die we ook verzilverden. Na de 2-0 hadden wij vooral het balbezit en nog net voor de rust kon Isaac Warlop dan nog scoren via een hoekschop. Na de rust waren er weinig tot geen uitgesproken mogelijkheden meer. Enkel met ongeveer een kwartier op de klok te spelen, scoorde de ingevallen Christophe Tobback op een perfecte voorzet. Het was een match zonder veel spektakel, maar het belangrijkste is dat we de drie punten thuis houden.”

Nu volgen, begrijpe wie begrijpe kan, twee competitievrije weekends voor Sporting Erps-Kwerps. Hun eerstvolgende match met inzet is op zondagnamiddag 25 oktober op Rapide Wezemaal B.

“Er staan gelukkig wel twee oefenmatchen tegen twee tweedeprovincialers gepland zodat we geen twee weken stil liggen. Dat in combinatie met de trainingen zal zeker volstaan om ervoor te zorgen dat we er 25 oktober zullen staan tegen Wezemaal B,” wist de aanvallende speler met rugnummer drie. Hij draagt dit uit bewondering van Portugees international en verdediger die lang bij Real Madrid speelde, Pepe.

Sporting Erps-Kwerps ontvangt op zondag 11 oktober vanaf 15 uur, de week nadien spelen ze vriendschappelijk uit op FC Perk op zaterdagavond 17 oktober vanaf 19.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *