logo Casalina

Sporting Erps-Kwerps haalt nog eens uit na mindere start

Sporting Erps-Kwerps haalt nog eens uit na mindere start
Sporting Erps-Kwerps zag voorbije zomer amper twee spelers vertrekken

Sporting Erps-Kwerps haalde voorbije speeldag in vierde provinciale D nog eens ouderwets hard uit en haalde het voor eigen publiek met 7-0 tegen Steenokkerzeel B. Na een mindere start hijsen de blauw-gelen zich zo naar de achtste plaats, op voorhand werd gemikt op top drie.

Ervaringsdeskundige achteraan Wouter Saelens (36) uit Herent zag het allemaal graag gebeuren

Saelens begon zijn voetbalcarrière op zijn achtste levensjaar bij KFC Herent, daar bleef hij tot hij een handvol seizoenen in de eerste ploeg had gespeeld. Daarna volgden een jaartje VK Holsbeek, vier jaar Erps-Kwerps en vier jaar Veltem. Hij stopte tussendoor vijf jaar en nu is hij ondertussen aan zijn tweede jaargang toe.

“Week na week doen we beter, we hadden de ambitie om beter te doen dan die vierde plaats van vorig seizoen. Voorlopig is dat nog niet zo door een mindere start, we moesten afrekenen met blessures. Gelukkig draaien we nu goed. Ons team is evenwichtig, maar door het stoppen van spits Joris Bellemans en het uitblijven van een vervanger, hebben we geen goalgetter. Dat zou je niet zeggen na de score tegen Steenokkerzeel B. Transfers verrichten in vierde provinciale om op te gaan, is niet makkelijk.”

De 7-0 is een gevolg van realistischer voetballen, het leverde hen de voorbije vier speeldagen een 12 op 12 op

“Sinds een week of vier spelen we realistischer. We nemen minder risico’s en spelen meer op resultaat. Onze voorbije match kan je bekijken als een bevestiging van de ambities die we ons stelden aan het seizoensbegin. We gaan komende speeldag op bezoek bij Haren B, gezien ze nog maar een puntje hebben, lijkt het er goed uit te zien. We gaan ze wel niet onderschatten”, aldus Saelens die het leven doorploegt als landbouwer. Hij is de eigenaar van een gemengd bedrijf bestaande uit 150 hectaren landerijen, 200 koeien en de productie van aardappelen. Daarvoor heeft hij aan de straatzijde van zijn bedrijf, Hoeve Ten Halve in de Karrestraat in Herent, een automaat staan, net zoals voor zijn vlees het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *